ROZTRŽKA PRE STRETNUTIE POSLANCA S MAĎARSKÝM MINISTROM ZAHRANIČIA

author
1 minute, 11 seconds Read

Roztržku na politickej scéne vyvolalo aj stretnutie poslanca NR SR za OĽaNO Györgyho Gyimesiho so šéfom maďarskej fiplomacie Péterom Szíjjártóm. Protestoval aj slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok. Považuje to za neprijateľné zasahovania do našich vnútorných záležitostí. Vicepremiérka Veronika Remišová napísala na sociálnej sieti.

„Je absolútne neprípustné, aby minister zahraničných vecí cudzej krajiny rokoval na Slovensku s poslancom Národnej rady o zmene našej legislatívy,“ reagovala na aktivitu poslanca Gyimesiho, ktorý rokoval s Szijjártóm. Rozprávať sa mali totiž o novelizácii nášho zákona o občianstve.

„Strana Za ľudí očakáva, že predseda vlády Igor Matovič sa bude dištancovať od krokov poslanca Oľano a radikálne odmietne zasahovanie cudzích štátov do slovenskej legislatívy. Je absurdné, že sa premiér zastal maďarského ministra zahraničných vecí a nie svojho vlastného slovenského ministra zahraničných vecí, ktorý sa postavil na ochranu suverenity Slovenskej republiky,“ dodala podpredsedníčka vlády SR Veronika Remišová.

Predseda vlády Igor Matovič sa zastal maďarského šéfa diplomacie. Napísal na sociálnej sieti, že je to priateľ Slovenska a pomohol vybaviť vakcíny Sputnik V na Slovensko. (alb), zdroj a foto FB Veroniky Remišovej

Similar Posts