IGOR MATOVIČ ZRAZU HOVORÍ O TAKEJTO MOŽNOSTI

author
1 minute, 15 seconds Read

Keďže nákup vakcíny Sputnik V priniesol obrovské politické napätie a politici sa vyhrážajú dokonca až pádom vlády, premiér v snahe zachrániť to, prišiel s takýmto krokom. No on v prvom rade tvrdí, že mu ide o životy ľudí, z tohto pohľadu by cúvnuť teda nemal. Každopádne prišiel v statuse s ponukou, ktorá sa vraj nesmie odmietať.

„Včera neskoro večer som dostal od výrobcu vakcíny Sputnik V oficiálnu ponuku, že v situácii, keď má byť ich vakcína na Slovensku predmetom takej nenávisti, že koaliční partneri hrozia až rozpadom vlády, sú ochotní ešte dnes zrušiť celú zmluvu na zabezpečenie 2 000 000 vakcín,“ napísal Matovič na facebooku.

Sú ochotní ešte dnes zrušiť celú zmluvu na zabezpečenie 2 000 000 vakcín.

Nemali by sme vraj platiť ani žiadne sankcie. Navyše, „40 krajín, ktoré na Sputnik V čakajú, sa o vakcíny určené pre ľudí na Slovensku pobijú“.

Predseda vlády dodal, že ruskej strane rozumie. „Osobne ich plne chápem, ak by som bol na ich mieste, tiež by mi bolo nepríjemné, ak by môj liek, ktorý zachraňuje životy, niekto zneužíval na politické zápasy. Tým dupľom, ak 40 iných krajín prosí o čím skoršie dodávky,“ uzavrel líder OĽaNO, ktorý je zatiaľ na čele slovenskej vlády. (alb), zdroj a foto FB Igor Matovič

Similar Posts