UŽ ZDEVASTOVANÁ VILA V ŠTÝLE FLINSTONOVCOV, KTORÁ MÁ SPÁJAŤ SARKOZYHO S KADDÁFIM

author
1 minute, 58 seconds Read

Poľský Hallo Urbex navštívil vo Francúzsku dom predaný niekedy za 10 miliónov eur, ktorý má spájať bývalého prezidenta Francúzska Sarkozyho s niekdajším lýbijským vodcom Kaddáfim. „Bol najprv kúpený za 762-tisíc eur a po niekoľkých desiatkach rokov bol predaný za 10 miliónov eur,“ pripomenul na začiatku videa urbexer s tým, že išlo o spôsob, ako vyprať peniaze, ktoré vraj mali ísť na kampaň Sarkozyho a vraj mali byť práve od Kaddáfiho. Vo vile Nabila urbexer ukazuje luxusné vybavenie, ktoré však už prešlo zubom času. Snáď v najlepšom stave vyzerá byť luxusná toaleta. Zaujimavo pôsobí vaňa, v ktorej sú nahádzané hracie karty.

Bol najprv kúpený za 762-tisíc eur a po niekoľkých desiatkach rokov bol predaný za 10 miliónov eur.

No celý interiér domu je už značne zničený, po stenách sú grafity, aj keď celkovo vila pôsobí ako z dôb Flinstonovcov, dokonca do stien sú vytesané diery namiesto poličiek. A práve tieto nezvyčajné poličky vryté do steny zaujali snáď najviac. „Do dnešného dňa všetky realitné kancelárie nedokážu logicky vysvetliť fakt 13-násobného navýšenia ceny toho domu,“ povedal autor videa počas prezentácie svojho urbexu. „Neviem, či Kaddáfi, alebo Sarkozy niekedy trávili čas v tomto dome,“ komentoval počas prezerania bazénov i spálne. „Škoda, lebo naozaj pekne vyzerá ten dom,“ konštatuje autor urbexu pri prehliadke suterénu. „Som zvedavý, aké osoby tu trávili čas.“

Do dnešného dňa všetky realitné kancelárie nedokážu logicky vysvetliť fakt 13-násobného navýšenia ceny toho domu.

Urbexer zišiel aj dole do pivnice. A tam na neho čakalo prekvapenie. Všetko to tam vyzerá ako v malom kine. Priestor na videoprojektor, barový pult. A zrazu sa dostal do útrob, kde evidentne boli priestory pre služobníctvo. Urbexeri sa už roky snažia zachytávať budovy, cez ktoré prešiel zub času, a ktoré tiež poukazujú na neschopnosť kapitalizmu, ktorý často z rôznych príčin zanecháva za sebou takýchto estetických kostlivcov. (alb), zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=62jym2kxrq0, foto print screen videa.

Similar Posts