MAZUREK POVEDAL TVRDÉ SLOVÁ, KTORÉ SA DNES MNOHÍ BOJA VYSLOVIŤ

author
1 minute, 54 seconds Read

Poslanec NR SR Milan Mazurek upozornil na dôležitú oblasť, ktorá sa deje zo strany Európskej únie voči Slovensku. Ak by sme chceli pomôcť zbedačenému slovenskému poľnohospodárstvu, oblasti, ktorá je veľmi kľúčová aj pre zdravie obyvateľstva, lebo potraviny, ktoré prijímame, tiež značne ovplyvňujú naše zdravie, tak takúto pomoc nemôžeme uskutočniť. EÚ, ako Mazurek hovorí vo videu, „ani len nedovolí Slovákom nastaviť si pravidlá, ktoré by umožňovali zvýhodniť domácich producentov, domácich chovateľov, domácich poľnohospodárov, pretože by to porušovalo právo Európskej únie a predsa tí zahraniční veľkopodnikatelia, tie korporácie, tie obrovské logistické skupiny majú neuveriteľný vplyv na Európsku komisiu si neželajú, aby Slovensko bola nejaká silná ekonomicky sebestačná krajina“.

…ani len nedovolí Slovákom nastaviť si pravidlá, ktoré by umožňovali zvýhodniť domácich producentov, domácich chovateľov, domácich poľnohospodárov, pretože by to porušovalo právo Európskej únie.

Povedal to vo videu, ktoré obletelo slovenský a český internet pred ostatnými voľbami do Európskeho parlamentu. Mazurek zdôraznil, že následná realita je taká, že zo SR ročne len na potravinách, z ktorých väčšinu dokážeme vytvoriť aj sami, čo sme ešte predtým aj reálne robili, ročne odíde 4 miliardy eur. „Odchádza zo Slovenska len preto, lebo sme si zdevastovali vlastné poľnohospodárstvo, keď sme vstupovali do Európskej únie,“ vysvetlil s tým, že podmienky pre slovenských pôdohospodárov boli vyjednané zle. Nejeden poľnohospodár vydáva svedectvo, že na Slovensku sa v tejto oblasti robí veľmi ťažko. Je smutné, že sme si dokázali zničiť pôdohospodárstvo, ktoré sa roky budovalo, mali sme vďaka nemu sebestačnosť a častokrát aj kvalitnejšie potraviny. Dnes si ich navyše musíme dovážať a aj to je priestor na dvojakú kvalitu potravín, ku ktorej v súčasnosti dochádza.

(alb), foto ilustračné unsplash.com. Zdroj slov M. Mazureka vo videu, video nájdete aj na tomto článku: http://www.prehladsprav.sk/tisice-cechov-zdielaju-video-milana-mazureka-o-europskej-unii-je-borec-je-recnik-ten-ma-v-hlave  

Similar Posts