PELLEGRINI DAL TVRDÝ ODKAZ VLÁDE A REMIŠOVEJ POVEDAL TOTO SVEDECTVO O PODNIKATEĽOVI

author
2 minutes, 5 seconds Read

Expremiér Peter Pellegrini dnes v relácii O 5 minút 12 tvrdo kritizoval vládu Igora Matoviča za neschopnosť pomôcť ekonomike. Vyzval na to, aby exekutíva okamžite schválila veľkú pomoc. Podľa Veroniky Remišovej, podpredsedníčky vlády, ktorá bola Pelelgriniho oponentkou v relácii pripomenula, že kým bol ešte Pellegrini v úrade, tak česká vláda prijala balíček ekonomickej pomoci.

Pellegrini jej však rázne oponoval slovami o súčasnosti: „Je 16. máj. Kde sú tie peniaze?“ Remišovej aj moderátor relácie pripomenul pripomienky podnikateľov, že ide o opatrenia, ktoré sprevádza množstvo zložitých ´papierovačiek´. „Je to byrokratické“, pripomenul moderátor.
„Peniaze nerastú na strome a peniaze treba niekde zobrať,“ vysvetlila Remišová s tým, že vo vláde premýšľajú, aby každé jedno euro bolo investované rozumne a efektívne. No s týmto vysvetlením nesúhlasí bývalý premiér a súčasný podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky. „Táto vláda už začína slovenskej ekonomike škodiť,“ povedal Pellegrini s tým, že neprichádza k žiadnemu zjednodušeniu, a to napriek prísľubom. „Mala ísť veľká plošná injekcia aspoň na 2 mesiace,“ dodal s tým, že až následne sa mali vyhrať s nejakou adresnosťou. „2 týždne sa debatujete o tom, ako riešiť nájmy,“ povedal s tým, že reálne prenajímatelia prevádzok vo veľkých obchodných centrách, ktoré prenajímajú malým živnostníkom, neprídu o nič a tí malí živnostníci 50 percent nájmu budú musieť postupne splácať. Remišová spomenula, že sa napríklad uvažuje o viacerých dobrých opatreniach v prospech podnikateľov. Napríklad sa uvažuje o povinnosti používať stravné lístky len v reštauráciách. Pellegrini však opätovne vyzval na plošné naliatie peňazí, lebo sa nazdáva, že kým marketingovo prestavia opatrenia, tak už aj tie stravné lístky budú zbytočné pre reštaurácie. Lebo podľa expremiéra dovtedy skrachujú. Pellegrini pridal aj príbeh istého podnikateľa, ktorý sa mu dostal do uší. Príbeh súvisí práve so spomenutou byrokraciou pri vládnej pomoci. „Ľudí radšej prepustia ako vypisovať zložité papiere,“ zdôraznil v relácii O 5 minút 12 na RTVS. (alb), zdroj: O 5 minút 12, RTVS, 17. 5. 2020. Foto print screen relácie.

Similar Posts