EDUARDA HEGERA TAKTO POTEŠILA TÁTO DÁMA – SOPHIE IN T VELDOVÁ

author
1 minute, 22 seconds Read

Predseda vlády Eduard Heger na sociálnej sieti informoval, že na Slovensku je monitorovacia skupina Európskeho parlamentu a on sa s nini stretol.

Skúmajú, či je všetko v poriadku v súvislosťami s ostatným dianí v bezpečnostných zložkách a medzi orgánmi činnými v trestnom konaní.

A Heger napísal, že môžeme byť príkladom pre Európanov. „Na úrade vlády som dnes pravdivo informoval členov Monitorovacej skupiny Európskeho parlamentu pre demokraciu, právny štát a základné práva, v akom štádiu je u nás zápas o spravodlivosť a očistu spoločnosti,“ napísal s tým, že ho povzbudilo, aká bola reakcia zo strany líderky tejto monitorovacej skupiny.

„Potešili ma slová predsedníčky skupiny Sophie in ‚t Veldovej, že keď Slovensko bude pokračovať na tejto ceste, môže sa stať príkladom pre celú Európu,“ napísal Heger na sociálnej sieti s tým, že riešili aj ochranu novinárov. „Musíme obnoviť úctu k novinárskej profesii a pracovať na ich väčšej ochrane,“ nazdáva sa predseda vlády a dodal, že ostatné dni sú podľa neho dôkazom vplyvu minulosti. „Ja však pevne verím, že na Slovensku je stále dosť ľudí, ktorí chcú žiť v slušnej krajine a pre ktorých sa oplatí v tomto náročnom boji vytrvať,“ uzavrel Eduard Heger na facebooku. Kontrolná komisia je na Slovensku na podnet opozočnej strany SMER-SD.
(alb), zdroj FB Eduard Heger, predseda vlády SR, foto FB Sophie in’t Veld.

Similar Posts