MAZUREKOV ODKAZ MATOVIČOVI. TOTO MU CHCE UROBIŤ NA POZEMKU V TRNAVE. POSLANEC KOTLEBOVCOV CHCE, ABY HO PRITOM ZATKLA POLÍCIA

author
2 minutes, 32 seconds Read

Poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Milan Mazurek zo strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko v relácii Politicky nekorektne na Kulturblogu hodnotil Programové vyhlásenie vlády a dotkol sa aj rómskej problematiky. Nepáči sa mu veta o snahe vlády férovo vysporiadať pozemky pod chatrčami. Zopakoval pri tom to, čo už povedal v rozprave.

Mazurek argumentuje logikou vlastníckeho práva. „Však keď mám pozemok a niekto si tam postaví nejakú chajdu, nejakú chatrč a je jedno, či je biely, čierny, ružový, tak ja mu ju buldozérom zbúram a poviem si, že som bol férový, nie? Veď to je môj pozemok,“ povedal s tým, že vláda to tak nevidí a chce to nejakým spôsobom férovo vysporiadať. Mazurek dodáva, že vláda pravdepodobne za férové riešenie nepovažuje buldozér. „Štát by to mohol odkúpiť a dať im to do užívania,“ spresnil Mazurek predstavu, ako to pravdepodobne štát zamýšľa. „A tak to štát odkúpi za trhovú hodnotu a majiteľ si povie, však mám svätý pokoj, aspoň sa toho zbavím. A naša čierna stavba je zlegalizovaná. A náš obyvateľ je proste šťastný a vysmiaty,“ dodal Mazurek. Poslanec Národnej rady SR  však zodvihol varovný prst a pridal tvrdý odkaz priamo premiérovi Igorovi Matovičovi. „A keď to zrobia, keď toto spravia, ja idem a chcem, aby ma policajti zatkli, ja idem na dvor Igora Matoviča a idem si tam postaviť chatrč. A je mi jedno, čo Igorko povieš, môžeš sa aj rozplakať pred tou chatrčou, ja ťa aj natočím. Ale pôjdem ti tam postaviť chatrč, pretože toto je už taký štátny rasizmus, že jednej skupine obyvateľov na základe ich pôvodu vy dovolíte stavať čierne stavby,“ dodal s tým, že podľa neho je jediným férovým riešením práve zrovnanie nelegálnych stavieb so zemou.

Keď toto spravia, ja idem a chcem, aby ma policajti zatkli, ja idem na dvor Igora Matoviča a idem si tam postaviť chatrč.

Mazurek upresnil, že pôjde o pozemok pri rodinnom dome, ktorý si teraz Matovič stavia v Trnave. „A nech sa nesťažuje, nech neplače, lebo je to rovnako férové, ako to, keď mne postaví nejaký asociál, alebo ktorémukoľvek inému človeku na dvore, nejakú chatrč, alebo na nejakom pozemku. Veď to je priamo porušovanie všetkých princípov právneho štátu zadefinované v programovom vyhlásení vlády,“ uzavrel poslanec NR SR, ktorý v minulom volebnom období prišiel o mandát práve pre výroky proti Rómom. V parlamentných voľbách 2020 kandidoval z posledného 150. miesta kandidátky, odkiaľ sa prekrúžkoval do NR SR. (alb), zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=H5jmSwrFYiA
foto: https://www.youtube.com/watch?v=H5jmSwrFYiA

Similar Posts