DEMOKRATICKÁ STRANA: BULVARIZÁCIA POLITIKY NÁM NEVONIA

author
3 minutes, 29 seconds Read

DS CHCE VYHNAŤ GORILY Z VEREJNÉHO ŽIVOTA.

„Kandidát DS Miroslav Ivan výrazne prispel k tomu, že diaľničná známka pre motoristov už neplatí len do konca roka, ale 365 dní.“ PR-manažér Demokratickej strany Róbert Buček odpovedá na otázky v našom predvolebnom predstavovaní strán.

Čo je najväčším ťahákom (lákadlom) vášho programu? (Môžete vymenovať jeden, alebo aj viac).
Naším najdôležitejším bodom programu je vyhnať všetkých Kočnerovcov a gorily z verejného života – to znamená spravodlivosť pre všetkých.

Na čo ste najviac hrdí z opatrení, ktoré ste pre Slovensko presadili v minulosti. (Môžete vymenovať jeden, alebo aj viac).
Volebný líder Demokratickej strany Jozef Rajtár je dôkazom toho, že slušný politik nielen kecá, čo treba spraviť, ale reálne koná. Jozef Rajtár má výrazný podiel na tom, že Bašternák dnes sedí v base. Okrem toho sústavne bojoval a pričinil sa o koniec viacerých z tzv. „našich“ ľudí – Kaliňáka, Kočnera, prezidenta finančnej správy Imreczeho či šéfa finančnej polície Slobodníka.
Kandidátka Demokratickej strany Natália Blahová otvorila megakauzu Čistý deň a kauzu Domu hrôzy Steffi, v ktorej bojovala za práva bezbranných. V prvom prípade zneužitých dievčat, v druhom prípade za seniorov.
Kandidát Demokratickej strany Ľubomír Galko nechal otvoriť bezpečnostnú previerku Viliama Jasaňa a postaral sa o koniec tejto spojky medzi Vadalovcami a Úradom vlády SR, Robertom Ficom.
Kandidát Demokratickej strany Miroslav Ivan výrazne prispel k tomu, že diaľničná známka pre motoristov už neplatí len do konca roka, ale 365 dní.
Predseda strany Michal Kravčík získal ako prvý prestížnu Goldmanovu cenu, ktorá sa udeľuje svetovo najvýraznejším predstaviteľom ochrany prírody.

Akú novinku do predvolebnej kampane ste priniesli? Oslovujete voličov nejakou novou formou? Ak nie, ako najmä voličov oslovujete?
Voličov oslovujeme tým, že za nami sú reálne skutky, nie pekná slová. Že máme morálne právo viesť krajinu. Kampaň je finančne skromná, nemáme milióny ako iné strany. Kandidáti vložili do kampane svoje vlastné úspory. Nestoja za nami žiadni oligarchovia.

Nestoja za nami žiadni oligarchovia.

Čo robíte pre oslovenie voličov, ktorí voliť už nechodia? Čím ich chcete zmobilizovať?
Toto je naša dôležitá cieľová skupina. Snažíme sa ich presvedčiť, že ich hlasy sú podstatné. Lebo keď nepôjdu voliť, opäť na Slovensku budú vládnuť Kočnerovci či Gorily.

Stretávate sa určite počas kampane s množstvom nahnevaných voličov. Zapisujete si niekam všetky ich postrehy a pretavíte ich v budúcnosti do navrhovaných riešení?
Kampaň s voličmi „face to face“ (tvárou v tvár) je pre nás kľúčová. V rámci tour DS medzi vami navštívime všetky kúty Slovenska. Problémy ľudí pozorne počúvame – na západe, východe, severe i juhu Slovenska.

Čo hovoríte na trend súčasnej bulvarizácie politiky, keď strany predkladajú voličom často len pár hesiel, max. 3-4 slová na billbord, vedomí si toho, že voliči sú znechutení a nič siahodlhé sa im čítať nechce?
Oproti ostatným stranám máme minimum billboardov, keďže naša kampaň je skromná. Naši politici sa snažili v tomto volebnom období robiť politiku argumentačne, otvárali kauzy, bojovali proti Kočnerovcom, ktorí ubližujú slušným ľuďom na Slovensku. Bulvarizácia politiky nám nevonia.

Oproti ostatným stranám máme minimum billboardov, keďže naša kampaň je skromná.

Pripravujete sa v strane aj na možný scenár patovej situácie, keď po voľbách 29. 2. nikto nedokáže získať väčšinu a budú predčasné voľby?
Naším cieľom je, aby voliči prišli voliť v čo najväčšom počte a aby slušnosť porazila Kočnerovcov.

M. Albert, foto DS

Similar Posts