ROZKRADLI, ZDECIMOVALI MAJETOK, KTORÝ VYBUDOVALI ĽUDIA V ČESKOSLOVENSKU PO 2. SV. VOJNE, POVEDAL PREDSEDA KSS NA PROTESTE

author
1
0 minutes, 18 seconds Read

Pri príležitosti 30. výročia tzv. Nežnej revolúcie zorganizovala Komunistická strana Slovenska (KSS) protestné zhromaždenie do Banskej Bystrice. Súčasťou programu bol aj tento prejav predsedu KSS Jozefa Hrdličku. Vypočujte si slová lídra komunistov v televízii KĽÚČ OD… M. Albert, foto N. Blankenship.

Similar Posts

Comments

  1. avatar
    Rene Mikolas says:

    Čím sa proletár odlišuje od otroka?
    Otrok sa predáva raz a navždy; proletár sa musí predávať každý deň a každú hodinu.
    Otrok ako individualita je majetok jedného pána a má zabezpečenú existenciu, nech je akokoľvek mizerná, kvôli úžitku pre pána.
    Proletár ako individualita, je majetkom pre celú buržoáznu triedu a predáva svoju pracovnú silu iba vtedy, keď ju niekto potrebuje a teda nemá zabezpečenú existenciu. Táto existencia je zaručená iba triede ako celku.
    Otrok existuje mimo konkurencie; proletár je neustále v nej a prežíva všetky jej vrtochy.
    Otrok sa počíta ako vec, nie ako člen spoločnosti.
    Otrok tak môže mať istejšiu existenciu ako proletár, hoci proletár patrí do vyššej etapy sociálneho vývoja a sám stojí na vyššej sociálnej úrovni ako otrok.
    Otrok sa stane slobodným, keď zo všetkých vzťahov súkromného vlastníctva zruší iba vzťah otroctva, a tým sa stane proletárom; proletár sa môže úplne oslobodiť iba zrušením súkromného vlastníctva vo všeobecnosti.

Comments are closed.