OTEC NEMECKEJ HVIEZDY NHL LEONA DRAISAITLA VYCHVÁLIL KOŠARIŠŤANA. EXBYSTRIČANA V DRESE KOŠÍC, KTORÝ VYCHYTAL BYSTRICKÝCH KOŠIČANOV BARTÁNUSA A ŠOLTÉSA

author
2 minutes, 39 seconds Read

Po zápase sršal spokojnosťou, ochotne zapózoval a spolu so svojím asistentom sa opýtal, kde presne sa nachádza reštaurácia, ktorá je súčasťou staručkého a už unikátneho štadióna v meste pod Urpínom. Peter Draisaitl je otcom slávneho nemeckého hokejistu pôsobiaceho v NHL Leona Draisaitla. V minulosti viedol nemeckú reprezentáciu, mužstvá nemeckej DEL a českej extraligy.
Rodák z Karvinej absolvoval prevažnú časť hokejovej kariéry v Nemecku, v ktorom neskôr aj trénoval. Ako hráč sa stal nemeckým šampiónom (rok 1995). Pôsobil aj nemeckom národnom tíme, ako hráč, neskôr ako tréner. Je otcom slávnejšieho hokejistu Leona, s ktorým pred rokom zažil unikátny zápas – otec proti synovi. „Tréner Peter Draisaitl na striedačke Kölner Haie a na opačnej strane Edmonton Oilers v zostave s jeho potomkom Leonom, ktorý sa v Kolíne nad Rýnom narodil,“ písal v októbri minulého roka portál iSport.cz.

Hokej skutočne prináša aj takéto paradoxy. A je to skvelé, že vďaka športu tak môžeme zabúdať na každodenné starosti. A vďaka tomu, že v hokeji, ako aj v športe ako takom sa to mení a hráči vystriedajú množstvo klubov, dochádza aj k paradoxným situáciám. Takou, ako by ich Draisaitl priťahoval, bola aj tá dnešná pod Urpínom. Bývalý brankár Banskej Bystrice Andrej Košarišťan strážil košickú hokejovú svätyňu a Košičania v drese Banskej Bystrice ako Bartánus či Šoltés ho nie a nie prekonať.

Bývalý brankár Banskej Bystrice Andrej Košarišťan strážil košickú hokejovú svätyňu a Košičania v drese Banskej Bystrice ako Bartánus či Šoltés ho nie a nie prekonať.

Teda podarilo sa to, ale čierne čudo dopravili hráči v drese Baranov za Košarištana menej razy, ako sa to podarilo Oceliarom z východu republiky. A konkrétne Marek Bartánus ho neprekonal ani raz, zato však prihrával ďalšiemu Košičanovi v drese Banskej Bystrice Dávidovi Šoltésovi. Ten proti svojím bývalým spoluhráčom otváral skóre dnešného (20. 9., pozn. red.) šlágra hokejovej Tipsport ligy.

 

No a Peter Draisaitl, ktoré tieto hokejové paradoxy pozná veľmi dobre aj sám na sebe, pochválil bývalého brankára Baranov, Košarišťana, že vychytal Košičanov v drese Baranov. A ten jeden gól od Dávida Šoltésa mu isto neprekáža. Košice dokázali zvíťaziť u majstra 3:2 a hrali veľmi zaujímavý fyzický hokej, niekedy na hranici pravidiel, ale zdobilo ich presne to, čo trojnásobných majstrov z Banskej Bystrice minimálne ostatných päť rokov, čo si Barani zaknihovali účasť vo finále najvyššej slovenskej hokejovej súťaže.
(alb), foto autor a ilustračné foto pixnio.com.

Zdroj:
https://isport.blesk.cz/clanek/hokej-nhl/346527/otec-a-syn-proti-sobe-tesim-se-ale-bude-to-zvlastni-priznava-draisaitl.html

Similar Posts