VANTROBA SPOMÍNA NA ÚČINKOVANIE MEDZI BARANMI, KTORÝM DOPOMOHOL K PRVÉMU BRONZU: ODVTEDY SA BYSTRICI DARÍ

author
2 minutes, 42 seconds Read

Bývalý obranca hokejistov HC´05 Banská Bystrica MIROSLAV VANTROBA na čas strávený v meste pod Urpínom spomína len v tom najlepšom. „Bolo to super obdobie, proste vtedy v Bystrici ten hokej rástol, boli tam dobrí hráči, dobrá partia a ja mám len dobré spomienky na to pôsobenie v Banskej Bystrici. Vyhrali sme vtedy vlastne prvý bronz, prvá medaila v extralige. Odvtedy, ako sledujeme, tak Bystrici sa darí,“ poznamenal súčasný hráč Spišskej Novej Vsi s tým, že za Baranov si zahral spoločne aj so súčasným spoluhráčom zo Spiša Lukášom Vartovníkom. Bolo to v sezóne, keď sa získala prvá medaila pre Bystricu, teda v sezóne 2010-2011. „Ale hrával tam len pár zápasov, potom sa vrátil nazad do Spišskej,“ dodal s tým, že toto obdobie boli spolu často. „Samozrejme, veď sme spolu bývali. Zážitkov plno. Na to sa rado spomína,“ dodal Vantroba, ktorý za Baranov odohral 116 zápasov, v ktorých zaznamenal 41 kanadských bodov.

Vyhrali sme vtedy vlastne prvý bronz, prvá medaila v extralige. Odvtedy, ako sledujeme, tak Bystrici sa darí.

41-ročný odchovanec klubu zo Spiša v dobrom spomína aj na ďalších spoluhráčov z obdobia pôsobenia v Banskej Bystrici. „Bola tam dobrá partia, bol tam Roman Tománek, boli tam Pardavý, Bulík, proste zažili sme skvelé časy,“ povedal s tým, že v kontakte je s nimi len cez facebook. „Proste vidíme sa, sme priatelia, vidím, čo sa deje, ale osobne na to nemám čas, že by som sa stretával s nimi. Len občas si zavoláme s niekým, alebo si niečo napíšeme, podpichneme sa na tých sociálnych sieťach,“ dodal bývalý hráč Karlovych Varov, Košíc, Martina, Zvolena, Nitry či britského Basingstoke Bison.

Víťaz Kontinentálneho pohára z roku 2009 si uvedomuje nevyhnutnosť prítomnosti sponzorov v hokeji. Ale verí v silu a veľkosť mesta pod Urpínom, preto ho nevyrušilo ani to, že iClinic bude aj v názve účastníka EBEL ligy Bratislava Capitals. „Ja keď som bol v Bystrici tak iClinic iba začínal. My sme tam mali viac-menej mesto, ktoré sponzorovalo. Ale je to možno ich smer, že chcú ísť do tej Bratislavy do hlavného mesta, ale aj tak, Bystrica je dobré mesto,“ povedal s tým, že hokej je tu zatiaľ super a prítomní sú aj sponzori. „Je to veľké mesto. Ja si myslím, že vždy tam nájdu nejaký dukát,“ dodal Vantroba.

Je to veľké mesto. Ja si myslím, že vždy tam nájdu nejaký dukát.

Držiteľ viacerých ocenení si svoju bronzovú medailu ako pamiatku na pôsobenie v Banskej Bystrici odložil k ostatným cenným kovom. „Tú medailu mám, samozrejme, vo svojej zbierke, kde mám medaily z Košíc, z Nitry, takže je v mojej osobnej vitrínke,“ uzavrel autor najväčšieho počtu bodov medzi obrancami druhej najvyššej hokejovej súťaže v sezóne 2012-2013.

Michal Albert, foto N. Blankenship

 

Similar Posts