LIBERÁLI ZÁVIDIA MAMIČKÁM AJ TÝCH PÁR STO EUR, PÍŠE ĽUBOŠ BLAHA

author
1 minute, 44 seconds Read

Slovenský poslanec Ľuboš Blaha (SMER-SD), ktorý sa hlási k marxistickej ideológii, uznáva Che Guevaru a bojuje proti kapitalizmu, sa na svojom ostro sledovanom Facebooku vyjadril k zvýšeniu rodičovského o 150 eur.

Blaha je presvedčený, že práve toto je ukážka poctivej ľavicovej politiky. „Dnes sme o rekordných 150 eur zvýšili rodičovské. Na návrh Smeru. To je veľká vec. Som fakt rád, že sa nám to podarilo presadiť,“ napísal s tým, že matky budú po materskej namiesto doterajších 220 eur dostávať mesačne 370 eur. Milovník Kuby, Che Guevaru a bojovník proti kapitalizmu a liberalizmu odkazuje, že toto je správne smerovanie ľavicovej politiky. „Priatelia – toto je ľavica. Nie záchody pre transexuálov. Nie migračné kompakty. Nie výbeh sliepok. Nie eurohujeriny. Ale pomoc rodinám. Deťom. Pracujúcim ľuďom na Slovensku,“ napísal!

Priatelia – toto je ľavica. Nie záchody pre transexuálov. Nie migračné kompakty. Nie výbeh sliepok. Nie eurohujeriny. Ale pomoc rodinám.

Podľa Blahu ľavicová politika musí prinášať práve takéto praktické riešenia, ktoré pomáhajú. Má byť o „pomoci tým najzraniteľnejším, ktorí potrebujú, aby tu fungoval silný sociálny štát a silná rodinná politika“.
Blahu pripomína, že návrh nepodporila strana Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka, ani strana Progresívne Slovensko Michala Trubana a Zuzany Čaputovej, ako najviditeľnejšej reprezentantky tejto strany. „Človeku sa chce až odpľuť,“ píše poslanec, ktorý sa hlási k marxizmu. „Ja len, že aby ľudia vedeli, čo ich čaká, keby títo neoliberálni darwinisti vládli: oni závidia mamičkám a deťom aj tých pár sto euro, čo dostanú od štátu,“ napísal a dodal, že liberalizmus je podľa neho zlo, ktoré je potrebné poraziť.

 

(alb), zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2401942786710953?notif_id=1568907084267146&notif_t=page_highlights
Ilustračná fotografia: https://www.eurotopshop.sk/obchod/3-pesos-kuba-2004-che-guevara-p127-p-1075.html

Similar Posts