ZÚFALÁ ŽENA SKONČILA V DECEMBROVÝCH MRAZOCH NA ULICI. OBRÁTILA SA NA POSLANCOV. CHCELA PRESPÁVAŤ V POSLANECKEJ KANCELÁRII. AKO DOPADLA?

author
2 minutes, 19 seconds Read

Otestovali sme poslancov: Odpíšu na e-mail zúfalému človeku, ktorý prišiel o byt?

Tak toto je po veľkom zvýšení poslaneckých platov šok! Zákonodarcom prišiel zúfalý e-mail s prosbou o pomoc. Až 140 poslancov však nereagovalo!

Vymyslená osoba pred Vianocami skončila na ulici. A topiaci sa aj slamky chytá! Anna verila, že niektorý poslanec sa nad ňou zľutuje. Veď chcela „len“ dočasne prespávať v jeho kancelárii. A tých majú za naše peniaze prenajatých požehnane!

Na e-mail síce po dvoch hodinách reagovala asistentka Simony Petrík (SaS). Annu však nepotešila: v poslaneckej kancelárii prespávať nemôže a odporučila jej ubytovne pre bezdomovcov. Zo 150 poslancov do týždňa odpovedalo len 10! A žiadny z nich zúfalej žene neumožnil prespať vo svojej „úradovni“.
Pritom zákonodarcovia majú ako na ružiach ustlané! Nielen plat, ktorý si pred sviatkami nezmrazením platov – reálne zdvihli o takmer 1000 eur. Každý dostáva aj peniaze na kancelárie a asistentov vo výške 2077 eur mesačne. Rekordérom v počte prenajatých priestorov je Mikuláš Krajkovič (Smer-SD), ktorý platí až 5 kancelárií! Druhou je Jana Vaľová (Smer-SD), ktorá pracuje na štyroch miestach. Pritom všetci poslanci bezplatne využívajú aj kancelárie na západnej terase Bratislavského hradu. Každému tretiemu poslancovi to však nestačí. Platia si ďalších 75 priestorov, pričom najčastejšie ich prenajímajú od Agentúry Smer (až 23 kancelárií). (alb), foto ilustračné autor

Rekordér v počte kancelárií: Mikuláš Krajkovič (Smer-SD) 5+1
A tu všade úraduje:
Mesto Svidník, Sov. hrdinov 200/33, 089 01 Svidník
TAMILA spol. s r.o., Námestie Slobody 48, Sabinov
BARDBYT, s.r.o., Dlhý rad č. 16, Bardejov
Ján Bzdiľ, Námestie SNP 545, Stropkov
Ministerstvo vnútra SR, Sov. hrdinov 48, Svidník

E-mail, ktorý bol odoslaný všetkým poslancom*
Dobry vianocny cas. Pani poslankina a pan poslanec dostala som sa do problemu a to ze som skoncila na ulici pred vianocami. Som v Blave blizko stanice Vinohrady. Tam sa pohybujem, este som bezdomovkinou kratko, je to pre mna velky sok, hlavne zima je tazka, nastastie mi zostal este telefon a z verejnej siete sa vam da napisat. Chcem sa vas opytat ci by ste mi mohli pomoct, napriklad ze by som prespavala docasne v nejakej vasej poslaneckej kancelari? ale ak mate kancelar aj niekde inde ja sa prestahujem, chcem si aj vybavit cestovanie zadarmo, ale zatial viem prist stopom. Mozem vam za to dat moj rozbity displej telefon …. Dakujem vam za pomoc velmi. Prosim ozvite sa mi ci mozem byvat u vas. Pekne vianove. Anka
*List bol písaný úmyselne s chybami a bez diakritiky

Similar Posts