ČAPUTOVÁ REAGUJE NA FICA. HOVORÍ, ŽE SPRAVODLIVOSŤ NEFUNGUJE ROVNAKO PRE VŠETKÝCH

author
2 minutes, 24 seconds Read

Robert Fico kritizuje kandidátku na prezidentku. Pýta sa, kde bola, keď sa diali rôzne neprávosti. Podobne je kritický aj novinár Martin Daňo (dnes taktiež prezidentský kandidát), ktorému fyzickou silou nedovolili ísť na jej tlačovú konferenciu a pýtať sa jej otázky, ktoré neraz od Daňa bývajú nepríjemné.

„Ja sa smejem, keď pani Čaputová zaútočí na Maroša Šefčoviča, že je to stranícky kandidát,“ povedal bývalý premiér Robert Fico počas tlačovej konferencie o voľbe kandidátov na ústavných sudcov s tým, že Čaputová je podpredsedníčka Progresívneho Slovenska, pričom Maroš Šefčovič nie je ani členom SMER-u SD. „Kde bola táto pani, keď hovorí, aká je vynikajúca aktivista, keď sa stali iné neprávosti? Kde bola pri iných kauzách, ktoré tu boli?“ pokračoval Fico v rečníckej otázke na advokátku, ktorá sa preslávila najmä bojom proti pezinskej skládke odpadov.

Kde bola táto pani, keď hovorí, aká je vynikajúca aktivista, keď sa stali iné neprávosti?

R. Fico o Z. Čaputovej

Pre Zuzanu Čaputovú, ktorá ešte nie je definitívnou prezidentskou kandidátkou, pretože predovšetkým ľudia z tímu protikandidáta Mistríka tlačia na to, aby sa vzdala v jeho prospech, sú ľudia unavení z politických súbojov. „Nebudem reagovať na osobné útoky expremiéra Roberta Fica voči mne na tlačovke, keďže ľudia na Slovensku sú už unavení z týchto neustálych osobných útokov medzi politikmi,“ povedala s tým, že za vecnou kritikou v diskusii TA3 si stojí, preto odpovie iba vecne. „Pán Fico sa pýta kde som bola, keď sa na Slovensku diala nespravodlivosť. Bola som pri ľuďoch, ktorým sa diala krivda. Obhajovala som ich, keď sa nemohli domôcť spravodlivosti, lebo tá na Slovensku nefunguje rovnako pre všetkých,“ uzavrela kandidátka strany Progresívne Slovensko na post prezidentku Slovenskej republiky.

Bola som pri ľuďoch, ktorým sa diala krivda. Obhajovala som ich, keď sa nemohli domôcť spravodlivosti, lebo tá na Slovensku nefunguje rovnako pre všetkých.

Z. Čaputová odpovedá R. Ficovi

Kandidátku na prezidentku SR Zuzanu Čaputovú kritizuje aj jej protikandidát Martin Daňo, podľa ktorého Čaputová pristupuje k spravodlivosti selektívne. Tohto nezávislého investigatívneho novinára aj pomocou fyzickej sily nevpustili na tlačovú konferenciu, na ktorej sa zúčastnila aj ona. Pre redaktorku GINN sa Čaputová vyjadrila sa, že z chodby síce počula nejaký krik, ale nemohla proti tejto neprávosti zakročiť, pretože práve v ruke držala mikrofón. O tejto kauze prinesieme samostatný článok.

(alb), foto konecnyfoto https://www.zonerama.com/konecnyfoto/Photo/4532179/152320347

Similar Posts