ČLOVEK Z TÍMU ZUZANY ČAPUTOVEJ NOVINÁRKE NEUMOŽNIL POLOŽIŤ DRUHÚ OTÁZKU OSOBNE. HOVORÍ, ŽE ČAPUTOVÁ UŽ NEMALA ČAS A NOVINÁRKA SA ĎALŠIU OTÁZKU MÔŽE OPÝTAŤ CEZ E-MAIL

author
3 minutes, 6 seconds Read

Zuzana Čaputová kandiduje na prezidentku so sloganom o postavení sa proti zlu. Novinári GINN okolo Martina Daňa mali skúsenosť, že im nebolo umožnené, aby kládli kandidátke na prezidentku otázky. Martin Burgr tvrdí, že to tak nie je, otázku mali umožnenú, ďalšia však pre časový sklz nebola možná a môže sa realizovať prostredníctvom elektronickej pošty.

 

Všetko sa to však začalo v októbri 2018. Martin Daňo, ktorý dnes kandiduje na prezidenta, vchádzal do Domu novinárov na tlačovú konferenciu s cieľom klásť otázky Zuzane Čaputovej, ktorá sa na podujatí zúčastnila. „Je to na pozvánky, prepáčte, nemôžem vás pustiť dovnútra. (…) Je to o skládke, ale nemôžem vás pustiť dnu, lebo je to na pozvánku,“ argumentoval jeden z dvoch mladých mužov v čiernych košeliach, ktorí odmietali vpustiť novinára Martina Daňa na tlačovú konferenciu obce Gbely, na ktorej vystupovala aj právnička Zuzana Čaputová. Daňo bol neodbytný a snažil sa napriek tomu dostať na tlačovú konferenciu. Nasledoval fyzický útok na Martina Daňa, pričom útok je zaznamenaný na videu, ktoré Daňo publikoval 8. 10. 2018. Daňo tvrdí, že tlačová konferencia bola verejná, pretože o nej informovala aj Tlačová agentúra Slovenskej republiky.

Článok pokračuje pod videom Martina Daňa z opisovanej udalosti:

O niekoľko týždňov sa podarilo novinárke GINN dostať sa s kamerou pred Zuzanu Čaputovú s cieľom opýtať sa na tento incident. Favoritka na prezidentský úrad dostala len jednu otázku – prečo sa ako zástankyňa slušnosti a boja proti nespravodlivosti a neslušnosti nezastala novinára, ktorého na chodbe pred tlačovkovou miestnosťou obmedzili a fyzicky ho napadli. Odpoveď Zuzany Čaputovej znela, že počula nejaký hluk z chodby, ale nevedela o čo ide, a keďže práve s mikrofónom v ruke odpovedala na tlačovej konferencii novinárom, nemala možnosť ísť na chodbu a zastať sa iného novinára. Po prvej otázke a odpovedi sa medzi Zuzanu Čaputovú a Vivien Menteovú postavil Martin Burgr zodpovedný v tíme Čaputovej za kontakt s médiami a druhú otázku novinárke neumožnil. „Pani Čaputová bezprostredne po diskusii odpovedala na otázku pre portál GINN. Rozhovor som po pár minútach ukončil, lebo pani Čaputová mala po diskusii ďalší program. Ak zostali portálu GINN nezodpovedané otázky, radi ich zodpovieme mailom,“ povedal Burgr pre KĽÚČ OD…

 

Pani Čaputová bezprostredne po diskusii odpovedala na otázku pre portál GINN. Rozhovor som po pár minútach ukončil, lebo pani Čaputová mala po diskusii ďalší program. Ak zostali portálu GINN nezodpovedané otázky, radi ich zodpovieme mailom.

Martin Daňo rovnako ako Zuzana Čaputová kandiduje na prezidenta Slovenskej republiky. Daňo v minulosti vyzval exministra Počiatka, aby absolvoval drogový test (ktorý predtým sľúbil vykonať, ak ho na to ktokoľvek vyzve). Počiatek reagoval žalobou voči Daňovi za ohováranie. Daňo spor vyhral. Okresný súd v rozsudku označil Daňa za novinára a rozhodol, že výzvou Daňo Počiatka neohováral, ale konal ako novinár a plnil si úlohy vyplývajúce mu z novinárskeho poslania.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=9hGYZbwrn4I
Foto repro tejto fotografie: https://www.zonerama.com/konecnyfoto/Photo/4532179/159805998

Celé video z incidentu: https://www.youtube.com/watch?v=pzEBZzBnm5U&t=2084s

Similar Posts