HOVORCA PREDSEDU PARLAMENTU: MAŤ V RUKE MIKROFÓN A KAMERU DÁVA ČLOVEKU ZVLÁŠTNU MOC. AKO VYŠTUDOVANÝ HEREC SOM ZREJME Z ČASTI AJ EXHIBICIONISTA

author
2 minutes, 49 seconds Read

Hovorí, že komunikáciu miluje a ako vyštudovaný herec je „zrejme z časti aj exhibicionista“. Na novinárske začiatky si spomína s radosťou – témam, ktoré žurnalisticky spracovával, dal svoje srdce. „Musíte totiž do nej vložiť aj seba, aby ste ju nespracovali len remeselne. Musí byť v nej aj kúsok z vás,“ netajil pre KĽÚČ OD… v špeciálnej sérii spomienok hovorcov TOMÁŠ KOSTELNÍK – hovorca Andreja Danka.

Ako si spomínate na svoju prvú reportáž v novinách, resp. v médiu, kde ste pracovali? – Aká to bola téma?
Moja prvá reportáž bola o začiatku Adventu. To som ju ešte robil vo svojom voľnom čase, predtým, než som nastúpil do TA3. Reportáž sa ale zrejme budúcim nadriadeným páčila, pretože ju zaradili do vysielania (úsmev).

Keď ste robili svoju prvú anketu, mali ste aj trému pred ľuďmi, aby sa vám netriasol hlas, aby sa vám netriasol mikrofón, atď.?
Komunikáciu s ľuďmi mám rád, ako vyštudovaný herec som zrejme z časti aj exhibicionista (smiech). Musím ale uznať, že mať v ruke mikrofón a kameru dáva človeku zvláštnu moc. Napĺňa adrenalínom, človek zabúda na to, že má trému a má pocit, že dokáže všetko…

Komunikáciu s ľuďmi mám rád, ako vyštudovaný herec som zrejme z časti aj exhibicionista (smiech).

V súvislosti s novinárskou prácou sa zvyknú vydariť brbty. Podaril sa aj vám? Ak áno, ktorý publikovateľný považujete za najvtipnejší? Prípadne aký iný trapas ste ako novinár zažili?
To bolo počas môjho pôsobenia v Rádiu Devín. Čítal som udalosti z historického kalendára a zrejme únavou som pána Schuberta tituloval menom „Frenk“. Samozrejme som si tento brbt hneď uvedomil, zasmial som sa, ale išiel som ďalej.

Čítal som udalosti z historického kalendára a zrejme únavou som pána Schuberta tituloval menom „Frenk“.

Akú najzaujímavejšiu tému ste ako novinár urobili?
Toto je veľmi ťažká otázka. Pretože ako novinár si musíte vytvoriť vzťah ku každej téme, ktorú robíte. Musíte totiž do nej vložiť aj seba, aby ste ju nespracovali len remeselne. Musí byť v nej aj kúsok z vás. Čiže musíte si vo všetkom nájsť to, čo je pre vás to najzaujímavejšie.

V akom médiu si prajete pracovať po skončení vašej úlohy hovorcu?
Nad tým som sa ešte nezaujímal, ale mám veľmi rád kamery, ale ako herec aj javiská. Čiže pravdepodobne by som sa potešil niečomu umeleckému.

Mám veľmi rád kamery, ale ako herec aj javiská. Čiže pravdepodobne by som sa potešil niečomu umeleckému.

Báli ste sa niekedy počas výkonu novinárskeho povolania o zdravie či život?
Mal som to šťastie, že mne, ani kameramanovi nešlo o život. Boli sme párkrát vedľa smrti, ale našťastie sa nikdy priamo netýkala nás.

M. Albert, foto FB Tomáša Kostelníka

Similar Posts