SLOVENSKO V NIEKTORÝCH OBLASTIACH PRIPOMÍNA DŽUNGĽU, KDE SA DARÍ DRAVCOM A PLATÍ PRÁVO SILNEJŠIEHO, BOHATŠIEHO A TOHO S LEPŠÍMI ZNÁMOSŤAMI

author
2 minutes, 57 seconds Read

KOMENTÁR

Titulok je citátom z volebného programu kandidáta na prezidenta Roberta Mistríka. Kandidáta, ktorý už rok pred voľbami svietil z tisícok bilbordov po celom Slovensku s dodatkom nový prezident pre Slovensko.

Ako hovorí ďalší prezidentský kandidát Štefan Harabin, išlo teda už zjavne o volebnú kampaň, hoci zákon ju predčasne nepovoľuje, maximálne si mohol robiť kampaň sebe ako osobe. Práve aj toto je symbolom toho, čo sám Mistrík vo svojom programe píše, teda: „Najväčšie znechutenie občanov vyvoláva fakt, že Slovensko v niektorých oblastiach pripomína džungľu, kde sa darí dravcom a platí právo silnejšieho, bohatšieho a toho s lepšími známosťami. Ľudia sa na Slovensku sťažujú na fungovanie polície a justičných orgánov, trápi ich korupcia a politický klientelizmus. A preto budem kompetencie prezidenta naplno využívať všade tam, kde sa bude dať vylepšiť právny štát,“ píše sa na stránke Mistrik2019.sk s tým, že sám Mistrík chce a vyžaduje slušnosť. „Najväčšou silou, ktorá môže vecami pohnúť sme my všetci, ktorí budeme žiadať slušnosť – dodržiavanie pravidiel a úctivosť.“ Nuž nestačí mať vyhlásenie, treba aj sám k slušnosti prispieť. Už aj keby bolo všetko s kostolným poriadkom, a keby naozaj rok nebolo Slovensko oblepené bilbordami s nápisom Nový prezident pre Slovensko, čo nie je v súlade so slušnosťou, keďže kampaň trvá určité zákonom stanovené obdobie a toto obdobie bolo predbehnuté, tak už len fakt, že na Slovensku nestačí, aby ste boli len slušní, potrebujete mať aj obrovské peniaze na bilbordy, inzeráty, spoty. Tak, ako hovorí novinár Martin Daňo, ktorý tiež kandiduje na prezidenta, že keby na Slovensku kandidoval aj Ježiš alebo Dalajláma, nebol by úspešný, ak by nevrazil do kampane veľké finančné prostriedky. Aj toto sa musí stať dôležitým bodom pri zamysleniach o slušnosti. A tu nehovoríme len o Mistríkovi. Obrovské peniaze minú aj ďalší kandidáti. Prajem si, aby na Slovensku rozhodovali iné motivačné faktory ako krásne bilbordy vylepené za peniaze, aké si bežný človek s minimálnou mzdou alebo minimálnym dôchodkom v živote nebude môcť dovoliť. Nech sa každý, ktorý píše na bilbord slovo „slušnosť“, zamyslí aj nad týmito aspektami. Prečo sa radšej nevzdať drahých bilbordov a peniaze, ktoré by inak vyhodili na ne, nedarujú sociálne slabým rodinám? Áno, prezident Kiska rozdával svoju prezidentskú mzdu. Ale predtým tiež v rozpore so zákonom oblepil Slovensko drahými bilbordami. Slušnosť sa musí robiť inak. Nielen ju lepiť na bilbordy a deklarovať ju. Inak sa bude aj vo volebných súťažiach prejavovať presne to, a aj vlastným pričinením, čo píše kandidát na prezidenta vo vlastnom volebnom programe, že „SLOVENSKO V NIEKTORÝCH OBLASTIACH PRIPOMÍNA DŽUNGĽU, KDE SA DARÍ DRAVCOM A PLATÍ PRÁVO SILNEJŠIEHO, BOHATŠIEHO A TOHO S LEPŠÍMI ZNÁMOSŤAMI“. Rozdrobené na drobné: SLOVENSKO AJ VO VOLEBNOM SÚBOJI PRIPOMÍNA DŽUNGĽU, KDE SA DARÍ DRAVCOM A PLATÍ PRÁVO SILNEJŠIEHO, BOHATŠIEHO A TOHO S LEPŠÍMI ZNÁMOSŤAMI A BILBORDAMI.

(alb), foto mistrik2019.sk

Similar Posts