PRAVDEPODOBNE TOTO JE KANDIDÁT STRANY SMER-SD NA POST PREZIDENTA

author
2
2 minutes, 29 seconds Read

Okrem príhovoru prezidenta SR Andreja Kisku dnes mal príhovor aj ďalší ústavný činiteľ. Nie je zvykom, že na nový rok sa vyjadrí aj predseda vlády. Dnes tomu tak bolo. Preto po 1. januári 2019 predpokladám a tipujem, že kandidátom vládnej strany SMER-SD na post hlavy štátu v tohtoročných prezidentských voľbách bude premiér Peter Pellegrini.

Pellegriniho prejav sa niesol v pozitívnom duchu. Máme byť hrdí na našu krajinu. Tvrdí, že Slovensko po 25. rokoch samostatnosti patrí medzi vyspelé demokratické krajiny sveta. „Za to, čo naša krajina dosiahla, patrí vďaka vám, milé Slovensky, Slováci.“ Aj Pellegrini sa dotkol vraždy novinára a jeho snúbenice. „Skončil sa rok, ktorý bol do veľkej miery výnimočný a poznačený obrovskou tragédiou. Nazval by som ho rokom skúšky v našej demokratickej spoločnosti. Prvýkrát v moderných dejinách Slovenska došlo k tragickej udalosti, akou bola vražda novinára,“ povedal s tým, že pochválil štátnické rozhodnutia, ktoré uskutočnil jeho predchodca na premiérskej stoličke a viedli k vymenovaniu novej vlády na čele s ním, čo podľa neho prinieslo stabilitu. „Táto vražda dvoch ľudí a udalosti, ktoré nasledovali, spôsobili rozdelenie spoločnosti na dva veľké spoločenské tábory. Počas uplynulého roka sme si vytvorili akýsi mentálny, a dovolím si pomôcť obrazom, Berlínsky múr, cez ktorý na seba pokrikujeme a odmietame sa navzájom počúvať. Spoločnosť je rozdelená a hľadať témy, ktoré nás spájajú, je čoraz ťažšie, dokonca v niektorých oblastiach priam nemožné,“ povedal tretí najvyšší ústavný činiteľ s tým, že sa vytratila schopnosť pomenovať to, čo sa podarilo.

Počas uplynulého roka sme si vytvorili akýsi mentálny, a dovolím si pomôcť obrazom, Berlínsky múr, cez ktorý na seba pokrikujeme a odmietame sa navzájom počúvať.

„Veľakrát sa mi zdá, akoby sme sa hanbili za úspech. Úspech nášho Slovenska,“ dodal s tým, že sme „krásna krajina plná mimoriadne pracovitých a slušných ľudí“. Pellegrini je presvedčený, že si musíme vziať príklad z iných a boli hrdí tak, ako sú v iných štátoch hrdí na svoju krajinu. „Napriek tomu slová vo verejnom priestore sa stali akoby nástrojom politickej studenej vojny,“ doplnil k rozdeleniu spoločnosti a varoval pred týmto trendom, pretože „deštrukcia dôvery štát nemá víťaza“.
Nezabudol dodať, že Slovensko zažíva ekonomicky najlepšie časy, prijali sme vyrovnaný rozpočet, dotkol sa aj demografie a faktu, že v niektorých fabrikách údajne nemá kto pracovať a potrebujeme sa s touto otázkou vysporiadať.

(alb), foto strana-smer.sk 

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=d-TA8lqXdBg

Similar Posts

2 Comments

  1. avatar
    Zita Pallová says:

    Prečo ešte SMER nezverejnil svojho kandidáta? To nás chce ohúriť na poslednú chvíľu svojim kandidátom? My voliči (volila som SMER) a občania Slovenska, máme na to právo, aby sme poznali meno kandidáta, veď keď dokážu ostatné strany zverejniť, tak sa pýtam prečo nie SMER?. Pýtam sa prečo?????? a prosím aj odpoveď. Ďakujem

    1. avatar
      klucod says:

      Dobrý deň. Je to nepochybne zaujímavá otázka a zaujíma množstvo ľudí. Avšak my nie sme SMER-SD, ani nemáme so SMER-om-SD nič spoločné. Musíte sa preto opýtať priamo ich. Ich e-mailová adresa, kde môžete smerovať túto otázku je: info@strana-smer.sk

      Pokiaľ ide o môj osobný pohľad, nazdávam sa, že zatajujú preto, aby získali vyššiu pozornosť, aby proste ľudia boli v strehu. Je to ako s vianočným darčekom, keď viete dopredu, aký darček vás čaká, tak nie ste v napätí pri rozbaľovaní darčeka. Takže robia to strategicky, aby ľudia boli v napätí, aby SMER bol stále v centre diania, aby stále smerovali tieto otázky na nich, atď. Len aby sa s tým neprerátali. Aj s oznámením Fica pred 5 rokmi váhali a nechali to až na poslednú chvíľu. Ja osobne predpovedám, že kandidátom bude Pellegrini. Ale opakujem, musíte sa na reálne meno pýtať SMERU. Časopis KĽÚČ OD… nie je Smer, preto vám nevieme odpovedať faktograficky, vieme napísať len to, čo cítime, tipujeme… atď.

Comments are closed.