MILOVAL TORONTO MAPLE LEAFS, TERAZ ZBOŽŇUJE FANÚŠIKOV BYSTRICE. SÚ SKVELÍ A PEKNE SA K NÁM SPRÁVAJÚ, HOVORÍ PRE KĽÚČ OD… BÝVALÝ HRÁČ NHL ERIC SELLECK

author
1 minute, 41 seconds Read

Bývalý hráč tímov kanadsko-americkej NHL Arizona Coyotes a Florida Panthers Kanaďan ERIC SELLECK aktuálnu sezónu oblieka dres slovenského majstra. V meste pod Urpínom sa mu veľmi zapáčilo, predovšetkým mu k srdcu prirástli fanúšikovia Baranov. Otcovo pôsobenie v Banskej Bystrici dobre zvláda aj Selleckova dcéra. A podľa Sellecka hlavne kvôli fanúšikom – všetkých ich zbožňuje.

Ako ste boli spokojný so zápasom s Miškovcom?
Veľmi sa mi páčil. Bola to pocitovo dobrá hra, všetci hrali ako najlepšie mohli. Bolo to príjemné získať tri body za výhru a vyhrať.

Zdalo sa, že v tej druhej tretine sa hokejisti Miškovca zlepšili a že začali viacej hrať ten kanadský štýl.
Tá druhá tretina? Nedarilo sa nám dostať impulz, aby udalosti mali spád. Ale tú búrku zo strany Maďarov sme ustáli. Uhrali sme v nej jeden bod, ale nie viac, ako sme chceli. Ale boli sme šťastný, že sme vyhrali.

Čo sa vám zatiaľ najviac páči na Bystrici?
Tak zatiaľ som tu bol len pár týždňov, ale milujem tých fanúšikov tu. Sú vážne skvelí a veľmi pekne sa k nám správajú. Mám tu aj dcéru a tá má všetkých rada a so všetkými sa hrá, takže je to fajn.

Ktorý tím je vaším najobľúbenejším v NHL?
Keď som bol dieťa, tak som fandil Torontu Maple Leafs, pretože to bolo moje rodné mesto. Ale keď som začal hrať v lige, musel som poriadne fandiť svojmu tímu – hral som za Arizonu a za Floridu. Stále fandím hráčom, ktorých poznám. Nemám vlastne obľúbený tím, ale chcem, aby sa darilo chlapcom, ktorých poznám.

M. Albert, preklad Nicole Blankenship, foto Šimon Ďuriančík

Similar Posts