ÉRIC FAILLE O BANSKEJ BYSTRICI: MILUJEM TÝCHTO FANÚŠIKOV, MILUJEM TENTO KLUB

author
1 minute, 33 seconds Read

Kanadská hviezda hokejistov Banskej Bystrice mal po majstrovskej sezóne jasno. ÉRIC FAILLE chcel zostať v meste pod Urpínom aj pre to, aby sa v roku 2019 mohol radovať z ďalšieho majstrovského titulu.

Podľa Érica Failleho nemali hokejisti Banskej Bystrice problém motivovať sa na ďalší duel Ligy majstrov po prehratom deuli s JYP Jyväskylä. „Sme veľmi dobrý tím, chceme proste vždy vyhrať, ak je to možné, a chceme to ukázať,“ povedal po stretnutí s Luganom, ktoré Banskobystričania vyhrali aj zásluhou jeho kanadských bodov 5:2.
Švajčiarskeho vicemajtra Barani zdolali aj Failleho gólom z nariadeného trestného strieľania. Éric použil svoj osvedčený blafák a chladnokrvne premenil. „Áno. Veľa som trénoval tento pohyb. Snažím sa len zmraziť brankára, keď sa k nemu dostanem. Funguje to veľmi dobre, takže som s tým veľmi spokojný,“ potvrdila hviezda slovenských šampiónov.

Failleho po sezóne lanárili iné kluby, ale on mal v hlave jasno. „Mal som ešte aj iné ponuky, ale toto miesto je mi blízke, milujem tých fanúšikov, milujem tento klub, takže to bolo jednoduché rozhodnutie vrátiť sa späť po ďalší titul,“ povedala jednoznačne kanadská opora Baranov, ktorú si po zápase s Luganom a záverečnej ďakovačke fanúšikovia hlasným povzbudzovaním vytiahli naspäť na ľad. „Nie nebol som na to vôbec pripravený, chcel som už dávať rozhovory, ale bolo to milé ísť naspäť k fanúšikom,“ povedal s tým, že si ich veľmi váži. „Fanúšikovia sú tu s nami a sú jednotní. Povzbudzujú nás, takže je príjemné ísť bližšie k ním,“ netajil s hrdosťou Éric Faille.

 

M. Albert, preklad N. Blankenship, foto autor

Similar Posts