HARABIN TRHÁ REKORDY: PREDALO SA UŽ 8-TISÍC KNÍH SÚDNOSŤ. CHYSTÁ DOTLAČ

author
2 minutes, 51 seconds Read

HARABIN: MAL SOM TOTÁLNE NEGATÍVNU SKÚSENOSŤ S MÉDIAMI. Bývalý minister spravodlivosti a podpredseda vlády, bývalý predseda Najvyššieho súdu a predseda Súdnej rady napísal knihu Súdnosť. Tá trhá rekordy. Z 10-tisíc kusov sa predalo za 3 mesiace už 8-tisíc ks. V exkluzívnom rozhovore pre KĽÚČ OD… nám prezradil, o čom kniha Súdnosť je.

 

Harabinova kniha je prekvapením na knižnom trhu. „Hneď na úvod musím povedať, že budeme robiť dotlač, čo nikto nepredpokladal,“ začal rozprávanie sudca Najvyššieho súdu. „Aj napriek tomu, že nám Martinus brzdil predaj knihy rôznymi prekážkami. My sme v prvej várke vydali 10-tisíc a už máme okolo 8-tisíc predané, a to sme začali v máji. Takže to je – aspoň podľa tých aktérov v tejto oblasti – absolútny rekord,“ netajil Harabin, ktorý sa pre knihu rozhodol z toho istého dôvodu, prečo začal komunikovať na sociálnych sieťach.
„Pokiaľ ide o tvorbu knihy, tu musím povedať, pán redaktor, jednu vec. Aj keď som bol predseda Najvyššieho súdu prvýkrát, potom som bol minister spravodlivosti a podpredseda vlády a potom predseda Súdnej rady a druhýkrát predseda Najvyššieho súdu. Mal som totálne negatívnu skúsenosť s médiami,“ prezradil s tým, že jeho vyjadrenia boli upravované.

Mal som totálne negatívnu skúsenosť s médiami.

Keď som niečo povedal, vždy ma zostrihali. Účelovo zostrihali negativistickým spôsobom. Dokonca aj počas pôsobenia vo Ficovej vláde, pretože ja som mnohé sociálne projekty vo vláde jasne, ktoré boli proti ľuďom, blokoval – pokiaľ ide o úžeru, úžernícke úroky, nebankovky… To ani nechcem rozprávať, veď o tom sú záznamy z rokovania vlády, mal som konflikty a aj som zvyšoval hlas takým spôsobom, že to možno nebolo protokolárne,“ začal spomínať na obdobie, keď bol ako nestraník poverený riadením ministerstva.

Dokonca aj počas pôsobenia vo Ficovej vláde, pretože ja som mnohé sociálne projekty vo vláde jasne, ktoré boli proti ľuďom, blokoval – pokiaľ ide o úžeru, úžernícke úroky, nebankovky…

„Pán Fico mi vždy dal za pravdu, ale potom zákulisne urobili svoje. Veď nakoniec som aj z tejto vlády odišiel, pretože som videl, že toto nie je socialistická vláda, to je antisocialistická vláda, ktorá robila všetko proti ľuďom, čo nakoniec vidíte aj teraz, čo sa deje, že Ficova vláda a teraz Pellegriniho, to je najpravicovejšia vláda, ktorá na Slovensku bola,“ prezradil s tým, že práve preto si začal otvárať cestu k šíreniu nezostrihaných informácií. „Tento stav ma viedol k tomu, že som potom začal ja sám jednak pracovať na facebooku a otvoril som youtube-kanál a tam som začal propagovať svoje názory nezostrihaným a neselektívnym spôsobom. No a preto som pristúpil aj k písaniu tejto knihy – v podstate asi pred dvomi rokmi,“ uzavrel sudca Najvyššieho súdu Štefan Harabin.

https://www.youtube.com/watch?v=In4UWPcsyXA

(alb), foto autor

Similar Posts