JÁN SÝKORA O FORMÁCII ÉRICA FAILLEHO: HRAJÚ VÝBORNE, SEDIA SI, ÉRIC JE VYNIKAJÚCI HRÁČ

author
2 minutes, 11 seconds Read

Po sezóne 2012/2013 odišiel do Českej republiky, kde hral za 6 tímov, aby sa po piatich sezónach vrátil do mesta pod Urpínom. Banská Bystrica tomuto detvianskemu rodákovi učarovala a teší sa na ďalšiu sezónu v jej farbách, keď bude pre mesto pod Urpínom obhajovať majstrovský titul pre toto mesto a reprezentovať Slovensko v Lige majstrov. Hokejista HC´05 iClinic Banská Bystrica JÁN SÝKORA.

 

Ján Sýkora si uvedomuje, že Liga majstrov bude o niečom inom ako prípravné zápasy, ktoré sa podarili na jednotku. „Tak to sú, samozrejme, stále len prípravné zápasy. Tá Liga majstrov je zase o niečom úplne inom. V takýchto zápasoch si každý dovolí viac ako v zápasoch, kde o niečo ide. Takže to sa všetko uvidí,“ povedal v čase očakávania duelov v prestížnej súťaži.

V takýchto zápasoch si každý dovolí viac ako v zápasoch, kde o niečo ide.

Sýkora si CHL mohol zahrať už pred rokom, ale Plzeň, v ktorej pôsobil, ho posunula do Třinca. „Teším sa. Ono sú to kvalitné zápasy,“ prezradil bývalý hráč Plzne, Havlíčkovho Brodu, Třinca, Klatov, Pardubíc a Frýdka-Místka.

KLOBÚK DOLE FAILLEMU

Banská Bystrica má podľa neho dobrú formu, ale potrebuje ešte chvíľu na jej dozretie. „Asi kúsok čas. Ale inak si myslím, že je to dobré. Tím je vynikajúci a máme tie päťky celkom dobre zložené,“ pochváli prácu realizačného tímu. Exceluje predovšetkým prvá formácia na čele s kanadským hokejistom Éricom Faillem. „Je to vynikajúci hráč. Tá päťka si tam sedí. Takže raz to mal do prázdnej brány, raz to vynikajúco trafil,“ povedal o zápase s Klagenfurtom, kde Faillé zaknihoval hetrik.

Je to vynikajúci hráč. Tá päťka si tam sedí. Takže raz to mal do prázdnej brány, raz to vynikajúco trafil.

„Hrajú výborne. Nech mu to vydrží. Je jedno, kto dá gól, hlavne nech tím vyhráva,“ povedal s tým, že dobre sa črtá aj spolupráca jeho formácie so Zigom a Higgsom. „Sedíme si. Ale stále sa ešte trochu hľadáme, ale myslím si, že to bude už stále len dobré a dobré,“ uzavrel po zápase s Klagenfurtom čoskoro 28-ročný útočník.

M. Albert, foto autor

Similar Posts