MÁRIO LAMPER PRVÝKRÁT CHYTAL ZA MUŽOV: TREBA IBA PRACOVAŤ A ŠANCA PRÍDE

author
3 minutes, 7 seconds Read

Brat známejšieho Patrika Lampera Mário sa v zápase Banskej Bystrice s GKS Tychy dočkal veľkej udalosti. Zachytal si v bránke Baranov a bol to jeho prvý súťažný zápas za dospelých. Poľskí šampióni mu síce vsietili dva góly, ale prácu svojich spoluhráčov vnímal maximálne pozitívne. Barani vyhrali vysoko 6:2 a stali sa celkovými víťazmi zvolenského turnaja. MÁRIO LAMPER verí, že šancu v bránke Baranov ešte dostane.

 

Pre Mária bol tento deň výnimočný a sviatočný. „Úžasný pocit. Bol to prvý zápas v profesionálnom hokeji. A nemohol dopadnúť lepšie. Hráči urobili dobrú robotu, blokovali strely, pomáhali mi so všetkým, takže patrí im vďaka,“ prezradil banskobystrický odchovanec. „Tréner mi to oznámil už v priebehu minulého týždňa, ale nebol som si ešte na sto percent istý. Hlavný tréner mi to dnes ráno potvrdil. Tak som sa psychicky pripravil na to, chcel som ostať čo najviac pokojný a nakoniec to dopadlo dobre,“ doplnil bývalý hráč RB Hockey Akademie, EC Salzburg či Springfield Express. Veľkú úlohu podľa neho zohrala aj výborná atmosféra v kabíne. „Je tam fakt veľa dobrých chalanov, ktorí si často robia srandu, taká voľná atmosféra a to len pomáha. Sme taký dobrý kolektív. Už v priebehu celého dňa ma povzbudzovali. Bolo to len dobré, lebo vlastne som vedel, že v nich mám oporu,“ doplnil s tým, že trému mal napriek tomu. „Trošku áno, musím sa priznať, ale nakoniec všetko opadlo po prvých zákrokoch a už to bolo v pohode.“

Je tam fakt veľa dobrých chalanov, ktorí si často robia srandu, taká voľná atmosféra a to len pomáha. Sme taký dobrý kolektív.

CHCE NA SEBE PRACOVAŤ
Mário si uvedomuje, že hokejovú kariéru má ešte len pred sebou a musí sa veľa učiť. „Som ešte mladý, mám veľa času. Tak neviem. Treba sa zlepšovať, zdokonaľovať v tom, čo mi nejde a pracovať na sebe ďalej, aby som ešte v budúcnosti dostal nejakú šancu,“ netajil 20-ročný dočasný strážca banskobystrickej svätyne. Z historického zápasu si na pamiatku vzal puk, možno jeden z tých, ktoré pustil za svoj chrbát. „Ten prvý som bol vlastne trochu nervózny. Hráč sa tam dostal do brejku a trafil to do vinkľa. Stalo sa. A ten druhý gól – trochu nás tam rozobrali, ale to sa stáva. Chalani robili dobrú robotu,“ prezradil s úsmevom.

Treba sa zlepšovať, zdokonaľovať v tom, čo mi nejde a pracovať na sebe ďalej, aby som ešte v budúcnosti dostal nejakú šancu

VERÍ V ŠANCU
Mário verí, že po tomto zápase sa otvára priestor pre to, aby v budúcnosti bol do majstrovského celku zapracovaný bystrický odchovanec na brankárskom poste. Priali si to aj mnohí fanúšikovia – v čase čakania na nového brankára sa na sociálnych sieťach objavili hlasy, aby dostal šancu aj slovenský brankár, resp. odchovanec. „Nechcem nejako dopredu hovoriť, uvidíme. Všetko ukáže čas,“ prezradil Lamper, ktorý zatiaľ nedostal žiadnu ponuku na pôsobenie v A-tíme a všeobecne sa očakáva skôr jeho pôsobenie v nižšej súťaži. „Treba iba pracovať a šanca príde,“ uzavrel s veľkým odhodlaním  odchovanec Banskej Bystrice.

M. Albert, foto alb

Similar Posts