CHVÁLIME OZ KĽÚČ OD MARTINA: HĽADANÍM FUTBALOVÝCH TALENTOV MÔŽU NAŠTARTOVAŤ ZÁUJEM MLADÝCH O ŠPORT

author
2 minutes, 1 second Read

KOMENTÁR ŠÉFREDAKTORA

Občianske združenie Kľúč od Martina sa podujalo na výborné podujatie, ktoré môže byť veľmi dôležitým článkom v naštartovaní záujmu mladých o šport. V čase, keď sa neprestajne hovorí o tom, že nám chýbajú talenty, že ich nevychovávame, sú podobné aktivity veľmi dôležité. Ďalším dôležitým krokom musí byť aj záujem zo strany štátu uvedomiť si, že každé euro investované do športu, sú zároveň dve eurá ušetrené v zdravotníctve.

Ale nie je to len o pohybe mladých a dobrom vplyve na ich zdravie. Angažovaním sa mladého človeka v športe vzniká deficit jeho snahy hľadať iné bočné chodníky svojej realizácie. Vďaka športu mladého človeka môžeme prevenčnou cestou úplne odstaviť od rôznych závislostí.

Preto je aktivita OZ Kľúč od Martina, v ktorej 2. 6. 2018 na Divadelnom námestí v Martine hľadali futbalový talent, veľmi dôležitou súčasťou dôležitých krokov na dosiahnutie viacerých veľmi významných cieľov. Tieto kroky musia ísť ruka v ruke s prácou klubov, pretože tie tiež robia veľmi dôležitú činnosť.

Angažovaním sa mladého človeka v športe vzniká deficit jeho snahy hľadať iné bočné chodníky svojej realizácie. Vďaka športu mladého človeka môžeme prevenčnou cestou úplne odstaviť od rôznych závislostí.

Prvým krokom je vzbudenie záujmu mladého o šport, čo sa dosahuje nielen podobnými aktivitami, ale predovšetkým prístupom dospelých, ktorí ich motivujú a sami si s nimi šport zahrajú. Nasledovať musí práca klubov, ktoré mladého človeka podchytia a systematicky sa im venujú. Či už z hráča vybudujú veľkého hráča, alebo „len“ vyplnia jeho voľný čas, aby ho využíval zmysluplne, všetko má zmysel. Preto je dôležité podobné aktivity chváliť a povzbudiť druhých, aby aj oni, či už vo veľkom, alebo malom, na tomto poli začali pracovať. V neposlednom rade musí prísť záujem štátu, aby kluby dokázali systematicky pracovať a nemuseli pred ich prvoradou prevenčnou činnosťou ako prioritu riešiť existenčné tlaky.

PhDr. M. Albert, PhD., šéfredaktor

Similar Posts