UŽ TAKMER 40-TISÍC POCITOV! VŠIMLI SME SI SKVELÝ NÁPAD MENOM POCITOVÉ MAPY

author
1 minute, 41 seconds Read

Vďaka občianskemu združeniu Kľúč od Martina sa už aj do metropoly Turca podarilo priviesť úspešný projekt pocitovemapy.sk, ktorý bude mapovať nálady ľudí a pohľad na rôzne oblasti v národnom meste. Do projektu sa (ku 7. júnu 2018) v rámci celého Slovenska zapojilo už 2418 respondentov, ktorí odovzdali 38811 pocitov.

Pocitové mapy sú už v 21 slovenských mestách, napr. vo veľkých mestách ako Košice, Žilina, Banská Bystrica či Prešov. „Pocitová mapa je nástroj, ktorý ponúka možnosť aktívneho zapojenia občanov do zberu informácií a názorov na verejné priestory vybraných slovenských miest. Ide o prostriedok participatívnej tvorby verejného priestoru,“ uvádza stránka pocitovemapy.sk. Najnovším „prírastkom“ je Martin. Ako pre stránku klucodmartina.sk uviedol Marcel Maťovčík, iniciátor vzniku tohto OZ, je rád, že tento jeho nápad priniesť pocitovú mapu do metropoly Turca zrealizoval práve Kľúč od Martina.

OZ Kľúč od Martina zrealizovalo aj úspešné podujatie Kľúč od Martina hľadá talent vo futbale. Zdroj www.klucodmartina.sk

„OZ Kľúč od Martina verný svojmu cieľu – spájať ľudí a pomáhať skvalitňovať prostredie v mestských častiach Martina – neváhal a priniesol pocitovú mapu Martinčanom. Vďaka tomuto projektu sa ľudia vyjadria napríklad k tomu, ktoré priestory sa im páčia, kde majú problémy s bicyklovaním, alebo kde je dostatok kvalitnej zelene,“ uzatvára stránka klucodmartina.sk.

 

OZ Kľúč od Martina verný svojmu cieľu – spájať ľudí a pomáhať skvalitňovať prostredie v mestských častiach Martina – neváhal a priniesol pocitovú mapu Martinčanom.

Martinčania sa do projektu môžu zapojiť na stránke https://www.pocitovamapa.sk/martin-2018/ Viacej o celom zaujímavom projekte, ktorý je aj v ďalších slovenských mestách, sa môžete dozvedieť na stránke https://www.pocitovemapy.sk/

 

Similar Posts