Poslankyňa NR SR Jana Vaľová: Mladí majú športovať

author
2 minutes, 27 seconds Read

Na finále druhej hokejovej ligy medzi Martinom a Humenným sa prišla pozrieť aj poslankyňa Národnej rady SR a primátorka Humenného Jana Vaľová, ktorá je presvedčená, že šport je pre spoločnosť veľmi dôležitý.

Predovšetkým dôležité merania síl sa snaží nepremeškať a pozrieť si ich aj osobne. „Samozrejme, že keď sú rozhodujúce zápasy, tak určite prídem pravidelne, chcem sa rozhodujúcich zápasov určite zúčastniť,“ prezradila s tým, že hokej má veľmi rada. V športe vidí dôležité poslanie, ktorým je pomoc celej spoločnosti. „Myslím si, že mladí majú športovať. A to z toho dôvodu, že keď mládež športuje, tak sa nevenuje iným veciam, ktoré možno nie sú prospešné pre ich zdravie,“ vysvetlila. Hra hokejistov z východu republiky sa jej páčila. „Myslím si, že hokejisti hrajú dobre, určite je tu napätie a nervozita. Môj názor je, že v domácom prostredí tí rozhodcovia vždy majú trochu obavy. Boja sa domáceho publika. To je môj osobný názor. Ak budú rozhodcovia spravodliví, tak verím, že Humenčania vyhrajú,“ povedala počas tretieho duelu, ktorý nakoniec po samostatných nájazdoch vyhrali hokejisti z Turca 3:2. Humenčania podľa názoru rozhodcov jeden gól vsietili vysokou hokejkou, pričom práve týmto presným zásahom si mohli zabezpečiť svoje víťazstvo v riadnom hracom čase. „Vždy rozhoduje mužstvo, ale myslím si, že si počkáme aj na záznam o tej vysokej hokejke, lebo to sa mi napríklad nepáčilo. Viete, ako nás politikov hodnotia, tak si myslím, že aj my môžeme hodnotiť rozhodcov, a môžeme tiež dať dozadu záznamy,“ povedala s tým, že obom tímom drží palce, pretože sa snažia. „To je pre mňa dôležité. Emócie sú vždy, ale verím tomu, že tí hráči sa snažia. Teším sa, že je dobrý hokej,“ povedala s tým, že každý sa prirodzene snaží fandiť svojim. „Chlapi vždy musia mať doma adrenalín. Nemajú doma adrenalín, tak majú na športoviskách. Vždy hovorím, že tí chlapi, ktorí sú doma pod papučou, ale teraz žartujem, tak tí najviac kričia,“ dodala s úsmevom Jana Vaľová.
Celú sériu vyhralo Humenné 3:1 na zápasy a stalo sa víťazom tretej najvyššej hokejovej súťaže. Primátorka prisľúbila pomoc mesta aj pre pôsobenie v 1. lige, ktorú si hráči vybojovali. „Mesto všetko pre to urobí, aby ich podporilo,“ uzavrela primátorka Humenného. Okrem východniarov do vyššej súťaže postupúpili aj porazení finalisti z Turca.
(alb), foto www.humenne.sk

Similar Posts