S UMENÍM STE SLOBODNÍ. A SLOBODA JE PREDSA NAJKRAJŠIA VEC, AKÚ OD ŽIVOTA MÔŽETE DOSTAŤ, HOVORÍ SPISOVATEĽKA LEILA A.

author
3 minutes, 45 seconds Read

V tomto blogu sa nám prihovára spisovateľka Leila A., ktorá miluje tvorenie. Píše aj o dôležitosti rodiny v našich životoch. V tom budúcom verí na reinkarnáciu a chcela by žiť na Floride, kde by mohla slobodne tvoriť a živiť sa tým. Miluje film Breakout a píše o ňom aj toto: „Ďalšou z vecí, na ktoré tento film poukazuje je, že nielen tá biologická rodina nám nutne musí byť rodinou.“ Viacej prezradila vo svojom blogu Leila A.

Myslím, že každý jeden z vás – čitateľov určite poznáte ten zvláštny pocit, keď na jednej strane sa nudíte, no na strane druhej sa Vám aj tak nič nechce. Všakže? Sedíte, stojíte, kukáte a aj tak nič. Neprichádza nič, čo by Vás nakoplo k činom. Žiadna inšpirácia ani nápad.
Presne takto to býva aj u mňa. V takejto chvíli sa najradšej dogúľam k nejakej dobrej knihe alebo filmu. Medzi moje najobľúbenejšie patria romantické knihy zo šestnásteho storočia, teda z obdobia renesancie. Toto obdobie ma fascinuje svojou veľkoleposťou.

 

V živote neexistujú žiadne hranice, koho by sme milovať mali alebo nemali. Prečo by sme sa nemohli zamilovať do niekoho, proti komu by sme mali v skutočnosti “bojovať” a odkrývať zlo, ktoré údajne napáchal? Ďalšou z vecí, na ktoré tento film poukazuje je, že nielen tá biologická rodina nám nutne musí byť rodinou. Môžu ňou byť aj priatelia, ktorí za nami stoja vždy, keď to od nich potrebujeme a nezradia nás.

Hlavne ženské renesančné šaty vyzerali úžasne. Videli ste už také aspoň na obrázku, všakže? Že nie? Vrelo odporúčam. Obľúbených filmov mám viacero, ale taký, ktorý by ma poznačil alebo pre mňa znamenal veľa aj v osobnom živote je iba jeden, a to je Breakout. Prelína sa v ňom láska, priateľstvo aj vzťahy. V živote neexistujú žiadne hranice, koho by sme milovať mali alebo nemali. Prečo by sme sa nemohli zamilovať do niekoho, proti komu by sme mali v skutočnosti “bojovať” a odkrývať zlo, ktoré údajne napáchal? Ďalšou z vecí, na ktoré tento film poukazuje je, že nielen tá biologická rodina nám nutne musí byť rodinou. Môžu ňou byť aj priatelia, ktorí za nami stoja vždy, keď to od nich potrebujeme a nezradia nás. A rodina sa predsa nezrádza, nie?

 

Základnou myšlienkou, ktorá má poháňa vpred je zabezpečenie ľudí, ktorých mám rada, rodiny. Postarať sa o to, aby sa v živote mali už len dobre, aby ich nič netrápilo. Aby mali pokojný život, pretože oni si to zaslúžia.

Rodina je vlastne takým tým niečím, čo môjmu životu dáva zmysel. Každý si zaslúži mať rodinu a ľudí okolo seba, ktorí ho majú radi. Viem, že keby v niektorých situáciách nemám pri sebe rodinu, neustála by som ich. Preto základnou myšlienkou, ktorá má poháňa vpred je zabezpečenie ľudí, ktorých mám rada, rodiny. Postarať sa o to, aby sa v živote mali už len dobre, aby ich nič netrápilo. Aby mali pokojný život, pretože oni si to zaslúžia.
Lenže tu sa poľahky dostávame k veci, ktorú na sebe nemám rada a tou je to, že síce mám o svojom živote predstavy, ako by mal vyzerať, akí ľudia by v ňom mali byť, ale nemám dosť odvahy na to, aby som si za tým išla. Mávam také chvíle, keď škriatok v mojej hlave povie, že to nedokážem a hotovo! Je po tých krásnych predstavách a myšlienkach.
Ale keďže verím tomu, že duša človeka sa po smrti v jednom živote reinkarnuje do ďalšieho, v tom budúcom by som chcela žiť pohodlným životom niekde na Floride, pri mori. Tam, kde je fajne teplúčko. Byť maliarkou a zarábať na seba umením. Pretože umenie dáva životu úplne iný rozmer.
S umením ste slobodní.
A sloboda je predsa najkrajšia vec, akú od života môžete dostať.

Leila A.

Similar Posts