Stano Lobotka a Milan Škriniar urobili veľký posun, hovorí Dušan Tittel

author
1 minute, 36 seconds Read

Dušan Tittel je v súčasnosti športovým a marketingovým riaditeľom MFK Ružomberok a okrem práce poslanca NR SR teda aktívne sleduje aj futbalové dianie. Pre budúcnosť futbalu sú dôležité nové talenty, z ktorých si všíma predovšetkým slovenských futbalistov. „Tých svetových je veľmi veľa, lebo vo všetkých tých mužstvách, kde pracujú v akadémiách, ktorí už v mladom veku prekvapia a postupne sa prepracujú do prvého mužstva,“ prezradil rodák z Námestova s tým, že aj z krajiny medzi Tatrami a Dunajom je veľa talentov.

Stalo Lobotka a Milan Škriniar, to sú momentálne asi dvaja hráči, ktorí z tých mladých generácií hráčov urobili veľký posun.

„Osobnejší vzťah mám k našim chlapcom, ktorí vlastne vznikli, začali trénovať, v našich kluboch, pokračovali cestou futbalových akadémií a presadili sa v lige a následne prestúpili do zahraničia,“ povedal s tým, že výkladnou skriňou sú Slováci v španielskej resp. talianskej najvyššej súťaži. „Stalo Lobotka (Celta Vigo, pozn. red) a Milan Škriniar (Inter Miláno, pozn. red.), to sú momentálne asi dvaja hráči, ktorí z tých mladých generácií hráčov urobili veľký posun,“ prezradil bývalý futbalista bratislavského Slovana či trnavského Spartaku a dodal, že naďalej bude sledovať, ako sa ich futbalová kariéra vyvinie. „A nielen ich, ale aj ďalších hráčov, ktorí budú nasledovať a myslím si, že na Slovensku vyrastá mnoho talentov, samozrejme, treba mať dobré podmienky, dobrých trénerov a šťastie,“ uzavrel niekoľkonásobný československý i slovenský futbalový reprezentant a trojnásobný najlepší futbalista roka na Slovensku. (alb)

Similar Posts