Blaha sa čuduje správaniu ľudí, ktorí robia túto činnosť

author
1 minute, 50 seconds Read

Poslanec NR SR a podpredseda strany Smer-SSD Ľuboš Blaha sa na sociálnej sieti vyjadril k vojne Izraela s Hamasom.

„S pokorou som prijal pozvanie veľvyslankyne Štátu Palestína a vyjadril som úprimnú ľútosť nad obeťami zbesilého útoku na kresťanskú nemocnicu v Gaze,“ napísal s tým, že ľutuje obete Hamasu. Ale myslí si, že za to nesmie byť odveta vo vyhladzovaní Palestíny. „Som zdesený z toho, čo pácha izraelská armáda. Už zomrelo vyše tri tisíc palestínskych civilistov, vrátane vyše 700 detí,“ napísal s dôvetkom, že „deti v Gaze sa chodia pri izraelských raketových útokoch skrývať do nemocníc a škôl – je choré, ak aj tam dopadajú bomby a zomierajú nevinné deti“.

Za rovnaké zlo.považuje aj snahu o vysídlenie milióna ľudí. „Je choré, ak ľudský život odrazu nemá žiadnu hodnotu a západné mocnosti tlieskajú, keď zomierajú nevinní civilisti. Izraelské sily dokonca zabíjajú ľudí aj na Západnom Brehu, ktorý nemá pod kontrolou Hamas – len za to, že protestujú,“ napísal s tým, že takto malo o život prísť už 60 ľudí. Teda za prptestovanie.

„Považujem za škandál, že americký prezident Biden prikrýva izraelské násilie, ako by bolo násilie jedných lepšie ako násilie druhých,“ zdôraznil a dodal, že normálni ľudia odsúdia každé násilie. Čuduje sa, že niekto fandí zabitiu viac ako 700 detí. „Ak niekto hovorí, že je na strane Izraela, znamená to, že sa teší z toho, ako zomierajú nevinní ľudia v Gaze? Toto sú tí veľkí slovenskí slniečkari, ktorým odrazu nevadí okupácia Palestíny ani etnické čistky – už nech čušia o Ukrajine, keď kryjú vojnové zločiny,“ zdôraznil Ľuboš Blaha s tým, že on nepodporuje žiadnu stranu konfliktu. „A je mi úprimne zle z toho, že niekto po týchto zverstvách má odvahu vycapovať si na profilovky izraelskú zástavu,“ uzavrel s tým, že aj s veľvyslankyňou sa zhodli na túžbe po mieri.

(alb), zdroj tg Ľuboša Blahu, foto ilustr. Fb Ľ. Blahu

Similar Posts