Prezidentka by mala podľa Blahu odstúpiť po tomto novom škandále. Vláda priklepla milióny pre Ukrajincov, Blaha hovorí o napľutí Slovákom do očí

author
2 minutes, 14 seconds Read

Nebolo to tak dávno keď predstavitelia opozičného Smeru opäť označovali Zuzanu Čaputovú za človeka pochádxajúceho z prostredia kontroverzného miliardára Georgea Sorosa. A premiéra Ódora za človeka, čo pracoval pre Sorosovu univerzitu. Na povrh vyplával podľa poslanca NR SR Ľuboša Blahu ďalší dôkaz o prepojení. Vlása totiž dala Sorosovej nadácii 21 miliónov eur.

„Sorosova nadácia dostala od Čaputovej vlády 21 miliónov eur na pomoc Ukrajincom s integráciou do slovenskej spoločnosti,“ napísal Blaha na telegrame s tým, že túto zmluvu uzavrela ministerka práce. „Zmluvu uzavrela ministerka práce Gáborčáková zo Starej Ľubovne so šéfom Nadácie otvorenej spoločnosti Fedorom Blaščákom zo Starej Ľubovne. Jedna veľká šťastná rodinka,“ zdôraznil podpredseda Smeru.

„Len pripomínam, že Zuzana Čaputová v minulosti pracovala pre mimovládku Via Iuris, ktorá od Sorosovej nadácie dostala za 16 rokov, čo tam Čaputová pracovala, vyše milióna eur,“ napísal Blaha s dôvetkom, že Čaputová menovala úradnícku vládu a na jej čelo menovala zamestnanca univerzity Sorosa. „A jedna z prvých vecí, o ktorých vláda rozhodla, je to, že pridelila 21 miliónov Sorosovej nadácii. Aby pomáhala Ukrajincom, lebo to sú zjavne dve najväčšie priority Zuzany Čaputovej – Soros a Ukrajinci,“ doplnil Blaha a naznačil, že je tu podozrenie z konfliktu záujmov. Pripomenul aj kauzu Vlčana, u ktorého išlo o konflikt záujmov a padla pre to Hegerova vláda.

„Mimochodom, Slováci ako vždy nedostanú nič. Milióny tu lietajú pre americké liberálne mimovládky a vláda Slovákom nepomôže ani so zdražovaním, ani s hypotékami, s ničím. Bravó! Poviem to úplne bez emócií a akýchkoľvek invektív – toto, čo spáchala Čaputovej vláda ju pľuvanec do tváre celého Slovenska,“ dodal Blaha s tým, že je to dôkaz, komu vláda slúži.

„Zase sa ukázalo, že sme mali pravdu, keď sme hovorili o prepojení Čaputovej vlády a Sorosovej nadácie,“ dodal Blaha s tým, nabudúce to Čaputovej zdôraznia, keď sa bude hnevať za slová o Sorosovi.

„Madam, je čas odstúpiť. Toto už je naozaj cez všetky čiary! Celá tá vaša vláda musí ísť okamžite dole,“ uzavrel Blaha a dodal, že „V zmluve sa priamo uvádza suma 13 miliónov eur. V Centrálnom registri zmlúv svieti suma 21 miliónov. Šialené peniaze. Doslova – šialené“.

(alb), zdroj Tg Ľuboša Blahu. Foto ilustr. Michal Albert.

Similar Posts