Heger sa vyjadril k antirúškovým partizánom. Ozrejmil, či chce rušenie nemocníc a lôžok

author
3 minutes, 18 seconds Read

Predseda vlády Eduard Heger sa vyjadril aj o situácii, keď sa do predajne potravín dostali ľudia, ktorí protestovali proti rúškam tým, že k pokladniam prišli bez prekrytia horných dýchacích ciest. Ale vyjadril sa aj k podpore ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského.

 

Líder vlády je presvedčený, že skupina povstalcov proti rúškam, to nie je obraz o Slovensku. „My nemôžeme povedať, že na Slovensku máme, že my sme takýto národ,“ povedal premiér Eduard Heger s tým, že máme veľa uvedomelých ľudí na Slovensku, ktorí opatrenia dodržiavajú a sú zodpovední. Povedal to v relácii V politike na TA3. Nazdáva sa, že aj polícia si svoju prácu vykonáva. „Našťastie sa to v každých potravinách nedeje,“ povedal s tým, že polícia vie konať a toto bol len príklad jedných konkrétnych potravín, kde sa to nezvládlo. Reagoval tak na Prievidzu, kde do predajne potravín prišla skupina ľudí bez rúšok.

Našťastie sa to v každých potravinách nedeje.

 

Cesta von?

Šéf vlády má recept, ako sa dostať z krízy. „Jednoznačne vidíme tú cestu von,“ povedal s tým, že čierne okresy sa dostanú zo situácie tým, že bude viac zaočkovaných ľudí nad 50 rokov. Moderátor sa pýtal aj na ministra zdravotníctva Lengvarského, ktorého kritizuje aj Matovič. „Dnes sa už každý vyjadruje ku Covidu,“ povedal s tým, že sa vyplo počúvanie odborníkov a začalo sa viac počúvať ľudí s populistickými názormi. Ľudia boli podľa Hegera ovplyvnení klamstvami. Cíti, že spolitizovanie témy a šírenie klamstiev škodí. Spomenul aj opozičných lídrov, ktorí nie sú zaočkovaní. „Kto chce, hľadá riešenia,“ povedal na adresu Petra Pellegriniho, ktorý hovorí, že sa nebude očkovať pre to, lebo prekonal Covid. Heger dodal, že najviac ohrození sú nezaočkovaní.

 

Žiadne rušenie nemocníc

Predseda vlády sa vyjadril, že pánom je občan a hovoria, že nemocnice rušiť nejdú. „Chceme urobiť viacej komfortu na vašich lôžkach,“ dodal s tým, že mnohé oddelenia sú s malými úkonmi, preto nie sú v tých činnostiach zruční. „Kto dnes má pocit, že zdravotníctvo funguje?“ povedal Heger s tým, že preto chcú zdravotníctvo ozdraviť. Vidí to aj v ďalších oblastiach. „Ideme ich teraz opraviť. Ideme dať Slovensko do formy,“ doplnil s tým, že nerozumie, ak toto chce niekto bojkotovať. „Každý tretí človek z mnohých okresov chodí za zdravotnou starostlivosťou do iného okresu,“ doplnil Heger s tým, že nejde o žiadne rušenie v tom, čo vláda chce robiť. „Tu nejde o rušenie lôžok. Práve naopak, my musíme ďalšie lôžka dorobiť,“ doplnil Heger s tým, že šíria sa nepravdy. „My ľudďom chceme poskytnúť kvalitnú zdravotnú starostlivosť.“ Heger dodal, že 70 percent Slovákov chce reformu zdravotníctva. „Kto povedal, že budeme rušiť nemocnice?“ opýtal sa Heger s tým, že vláda žiadne nemocnice rušiť nejde, naopak, ide ich stavať.

Tu nejde o rušenie lôžok. Práve naopak, my musíme ďalšie lôžka dorobiť.

 

Dodal, že plán obnovy je aj cesta na počítače pre sudcov. Boris Kollár podľa Hegera opakuje klamstvá, ktoré hovorí opozícia. Heger dodal, že reformovať súdy potrebujeme pre začatie fungovania súdnictva. Heger sa opýtal, či chceme prísť o 6 miliárd z plánu obnovy. Dodal, že reformy sú dôležité aj pre to, aby sme o tie peniaze z plánu obnovy neprišli. (alb), zdroj V politike TA3, foto ilustračné unsplash.com

Similar Posts