Otvorený list predsedovi vlády Ľudovítovi Ódorovi

author
3 minutes, 35 seconds Read

PÁN PREDSEDA VLÁDY ÓDOR
Píšem Vám otvorený list v mene zúboženého Slovenska. Aj takto sme dopadli. Zúbožili nás, lebo všetko rozkradli. Všetky vlády po roku 1989 sa na tom postupne istou mierou podieľali. Rozpredali všetko naše. Z fabrík vyhnali ľudí na ulice. Povolili, aby ich úžerníci a exekútori pripravili aj o strechy nad hlavami. Potom im dali nejaké smiešne almužne, lebo vraj musíme byť sociálni. Tak sme sociálnym štátom, že dovolíme toto (na fotografii). A mnohí ľudia v zmysle infikovania kapitalistickou propagandou uverili, že takýto bezdomovci majú bežne chodiť (alebo sa voziť, ako tento pán) po uliciach. Štokholmský syndróm. A za žobranie v Starom meste ešte odmenou je pokuta. Keď aj platíme zdravotné poistenie celý život, nestačí to. Lebo zdravotníctvo sa tiež sprivatizovalo a urobil sa z neho strojček na peniaze. A mnohí ešte aj hrdo zbierajú štoplíky, lebo si myslia, že snáď to tak má byť. Politici sa pred kamerami hádajú a v backstage (lebo aj slovenské slová sa už radšej nahrádzajú amerikanizmami) sa veselo smejú, ako im tú hru my žerieme. A keď sa objaví pomenovanie vecí, označí sa to za hoax a konšpiráciu, lebo myslieť si môžeme len to, čo káže a dovolí oficiálna propaganda.
Dovoľte preto na vás tieto otázky pre klucod.sk
– Čo urobíte s prehlbujúcou a rastúcou chudobou v „tejto krajine“ (lebo názov krajiny Slovensko je už asi hanbou hovoriť)?
– Čo urobíte pre ukončenie bezdomovectva?
– Čo urobíte s mizernými platmi, keď ľudia drú, mnohí si musia nájsť aj druhú, tretiu, štvrtú prácu a stále im to ledva vyjde.
– Čo urobíte v prospech chudobných dôchodcov, ktorí si už nemôžu nájsť druhú, tretiu, štvrtú prácu?
– Čo urobíte pre začatie takej výstavby bytov, aká bola za socializmu, keď sa ročne v ČSSR odovzdalo viac ako 100-tisíc bytov?
– Čo urobíte pre to, aby sa z chudobných a na hranici chudoby „nerodili“ ďalší bezdomovci?
– Čo urobíte pre kvalitu potravín, ktorá vplýva na naše zdravie?
– A keďže prevencia v zdravotníctve predsa nemôže byť zanedbávaná, čo urobíte práve s ňou, a to najmä vo väzba na potraviny, ale aj často veľmi nevhodné pracovné podmienky?
– Čo poviete na zasadnutiach EÚ o tom, že podmienky v EÚ pre nás a západné krajiny ako Nemecko nie sú rovnaké? (Napr. v otázke dotácií pre poľnohospodárov)
– Čo urobíte v prospech obnovenia potravinovej sebestačnosti Slovenska?
– Čo urobíte pre to, aby sa kritika systému a systémových chýb v údajne slobodnej spoločnosti netrestala?
– Čo urobíte pre zvyšovanie platov a proti rastúcej inflácii?
– Čo urobíte v prospech zvyšovania bezpečnosti v uliciach miest a obcí?
– Čo urobíte v prospech toho, aby sa život na Slovensku pre zúbožený národ zlepšil po finačnej a materiálnej stránke, nie len po stránke dobrého pocitu, že pomáhame susedovi?
– Čo urobíte v prospech zdravotníctva, aby ľudia nemuseli čakať aj skoro ráno na prihlásenie sa do poradovníka a kto príde neskôr má smolu?
– Čo urobíte v prospech zdravotníctva, aby ľudia nemuseli zbierať štoplíky z fliaš, aby niekto mohol ísť na dôležitý zákrok?
– Čo urobíte v prospech toho, aby sme raz zažili dobu, keď na Slovensku v našich uliciach nebudeme stretávať ľudí bez domova, mnohých aj so zdravotným postihnutím.
– Čo urobíte v prospech toho, aby sme naozaj plnili to, čo je definované v ústave o aj sociálnom charaktere štátu, a teda aby už neprichádzali ďalší ľudia o strechu nad hlavou?

Pán premiér Ódor, ďakujem za odpovede na otázky. S pozdravom PhDr. Michal Albert, PhD., šéfredaktor www.klucod.sk

Similar Posts