Choďte medzi ľudí a pozrite sa ako trpia, sú hotoví, povedal Pellegrini. Remišová spomenula spotrebu auta ako hovädo

author
2 minutes, 5 seconds Read

Vicepremiérka Remišová vyčítala Pellegrinimu, že je salónny socialista s autom, ktoré má spotrebu ako hovädo. A Pellegrini Remišovej odkázal, že peniaze sú, lebo štát má vyšší výber daní a na kríze zarába, ale ľuďom nepomáha. „Tí ľudia nám jednoducho začnú tak strádať, že nebudú mať čo do úst,“ zdôraznil Pellegrini o kríze.

 

„Choďte medzi ľudí a pozrite sa ako trpia, sú hotoví,“ povedal predseda Hlas-u Sociálna demokracia v relácii O 5 minút 12 na RTVS. Povedal to ministerke a vicepremiérke Veronike Remišovej. Vysvetlil, že pomoc je nedostatočná. Vysvetlil, že je viac ako milión domácností, ktoré majú mesačne menej ako 2-tisíc eur. „Tento štát a potvrdil to aj Igor Matovič, zarába na kríze,“ vysvetlil s tým, že je nadvýber daní. Zdôraznil, že keď si ľudia musia vyberať, či budú mať jedlo, alebo lieky, je neslýchané. Keď sa podľa neho našli toľké peniaze na plošné testovanie, musí sa nájsť aj na ľudí. „Tí ľudia nám jednoducho začnú tak strádať, že nebudú mať čo do úst,“ dodal Pellegrini. Zdôraznil, že v Česku sa už trikrát zvýšili dôchodky. Vysvetlil aj to, ako pomáhajú iné krajiny. „Slovensko môže mať závažné problémy,“ vysvetlil s tým, že Remišová podľa neho stále hovorí len, že pripravujeme, rokujeme.

 

Rokujú aj s EK

Remišová povedala, že ceny energií máme nižšie ako v okolitých štátoch. „Za vašej vlády dostávala rodina s deťmi na základnej škole 96 eur,“ vysvetlila Remišová, že teraz to bude viac a to sú tvrdé fakty. „Vy sa postavíte pred benzínovú pumpu a vyplakávate ľuďom, aké sú vysoké ceny,“ povedala s tým, že robí to pri aute za 100-tisíc, ktoré „má spotrebu ako hovädo“. A dodala aj poznámku na jeho sociálne cítenie. „Ja nie som salónny socialista ako vy,“ povedala s tým, že Pellegrini má drahé auto s veľkou spotrebou a naznačila, že ona má lacnejšie auto. Remišová hovorí aj o kompenzácii pre firmy, rieši sa to s Európskou komisiou, aby sme mohli toto riešenie urobiť.

(alb), zdroj RTVS O 5 minút 12, 11. 9. 2022, foto ilustračná FB Petra Pellegriniho

Similar Posts