Komunisti sa vyjadrili k vládnej kríze, dôležité je podľa nich uvedomiť si jednu závažnú skutočnosť

author
3 minutes, 27 seconds Read

Vládna kríza, ktorá sa včera spečila aj odstúpením SaS od koaličnej zmluvy, je opäť realitou. Do septembra má Igor Matovič čas na splnenie požiadaviek SaS, inak Sulíkovci odchádzajú z vlády.

Ku koaličnej kríze sa vyjadrila aj Komunistická strana Slovenska (KSS). „Najnovšia koaličná, a teda aj vládna kríza, je len ďalším prejavom a dôkazom neschopnosti a nezodpovednosti strán vládnej koalície riadiť spoločnosť a niesť za ňu zodpovednosť. Ich permanentné koaličné spory nemožno vnímať inak, ako arogantné politikárčenie a zábavu na politickej šachovnici na úkor občana. Navyše, Slovensko nemalo nikdy v dejinách tak nekompetentných ministrov, vrátane predsedu vlády, ako má dnes. Prezidentka Čaputová túto zostavu neschopných a zapredaneckých politikov len dopĺňa,“ píše v stanovisku KSS s tým, že ju vníma ako najvážnejšiu od prevratu v novembri 1989. „Jej vládnutie je katastrofou, ktorá prehĺbila problémy vo všetkých oblastiach slovenskej spoločnosti. Prispela k znižovaniu životnej úrovne obyvateľstva, k zvyšovaniu cien všetkých tovarov a služieb a svojou zahraničnou a bezpečnostnou politikou zrádza záujmy vlastného štátu. Jej bezbrehá lojálnosť voči nezmyselným nariadeniam, opatreniam a sankčnej politike Európskej únie, ako aj tlakom USA a agresívneho a zločineckého bloku NATO, ženú Slovensko a jeho občanov do kríz gigantických rozmerov. Ich výsledkom môže byť dramatické prehĺbenie rozvratu hospodárskej štruktúry na Slovensku, nárast nezamestnanosti, sociálnej odkázanosti, neschopnosť obyvateľstva splácať svoje úvery, zabezpečovať základné zdravotné a sociálne potreby, kolosálny nárast cien všetkého, rozvrat sociálneho i dôchodkového systému,“ dopĺňajú komunisti s dôvetkom, že vláda nás ženie k totálnemu kolapsu.
„Kríza vo vládnej koalícií otvára možnosť pre pád tejto neschopnej a zapredaneckej vlády a pre konanie predčasných parlamentných volieb. Konanie predčasných parlamentných volieb môže byť aj v záujme niektorých politických strán, ktoré sú súčasťou vládnej koalície. Zároveň nie je vylúčené, že už dnes sa kuloárne vedú diskusie naprieč politickým spektrom o možnej podobe budúcej vlády,“ píše KSS a dodáva, že takto sa zvýšili šance predčasne ísť k volebným urnám, s tým, že KSS toto podporuje. „Súčasnú vládnu zostavu je potrebné poslať do minulosti. Vážnou otázkou pre občana – voliča však už dnes zostáva, či najbližšie voľby do NR SR či už predčasné alebo v riadnom termíne sú šancou na razantnú zmenu slovenskej politiky v prospech občana a štátu. Len výmenou politických strán, ktoré už v rôznej podobe participovali na vládnutí sa nič podstatné nezmení. Podstatné a potrebné je zmeniť politický systém!“ zdôraznili komunisti vo vyhlásení s tým, že mení sa aj celý svet a vedie to ku kolapsu kapitalizmu.

„Ako nenahraditeľná a potrebná sa tiež ukázala úloha štátu v ekonomickej štruktúre krajiny. V súvislosti s uvedeným KSS konštatuje, že skutočnú zmenu pre Slovensko prinesú len tie politické prúdy, ktoré dokážu na prichádzajúce zmeny adekvátne reagovať a to tak, že občan a národno-štátne záujmy Slovenska budú v centre ich pozornosti,“ doplnili komunisti s podčiarknutím, že ide o šancu pre ľudí, ako sa rozhodnúť, nie len pre iné strany, ale aj iný systém. „Zmena súčasného politického systému je programom Komunistickej strany Slovenska. K tomu budú viesť aj naše kroky v atmosfére prípravy na predčasné parlamentné voľby,“ uzavrela KSS v stanovisku k vládnej kríze.

(alb), zdroj KSS, foto kss.sk

Similar Posts