Remišová tvrdí, že v celej Európskej únii má Slovensko najnižšiu cenu elektriny

author
1 minute, 30 seconds Read

„Daňový bonus znižuje daň pracujúcich ľudí tak, aby im zostalo v peňaženke viac peňazí,“ povedala podpredsedníčka vlády a ministerka Veronika Remišová v diskusii o 5 minút 12 na RTVS.

 

„Každá rodina na Slovensku dostane viac, ako dostane teraz,“ zdôraznila Remišová na otázku moderátora, že niektorým rodinám zostane z toho len podpora na krúžok, ale budú im chýbať financie na platenie nákladov. „Historicky voči rodinám máme voči rodinám ako spoločnosť dlh.“

„Bez rodiny a bez detí táto krajina nemá budúcnosť,“ je presvedčená a povedala aj príklady ľudí, ktorí ráno vstávajú, odnesú deti do škôlky, idú do práce a zaslúžia si pomoc. A reagovala aj na dôchodcov. „Za vašej vlády dostal ako vianočný príspevok 70 eur, za našej vlády dostal 233 eur,“ dodala Remišová s tým, že nesystémová dávka za Smeru a bola len 70 eur. A pridala aj argument, že vláda pomáha aj s rastom energií. „Sme zastropovali ceny elektriny,“ dodala Remišová s tým, že v celej Európskej únii máme najnižšiu cenu. A vicepremiérka pripomenula, že pomohli dôchodcom, opatrovateľom, vyrovnali nespravodlivé dôchodky pre ženy, pomohli sirotám, ZŤP a radikálnu pomoc pre ZŤP podľa nej nikto predtým nedal.

„Všetko tu funguje, sme top-krajina,“ povedal ironicky podpredseda Smer-u Richard Takáč s tým, že Remišová by mala ísť medzi ľudí aj mimo Bratislavy a spýtať sa ich, ako sa im žije.

(alb), zdroj RTVS, O 5 minút 12, 29. 5. 2022

Pozrite si aj video s odkazom pre Igora Matoviča.

Similar Posts