Prezidentka SR Zuzana Čaputová popísala tajný plán Roberta Fica

author
1 minute, 34 seconds Read

Opozičný líder a expremiér Robert Fico bude pravdepodobne vo štvrtok vydaný poslancami NR SR prakticky do väzby. Obvinený je aj spolu s Robertom Kaliňákom, exministrom vnútra, (ktorý už vo väzbe je) zo založenia zločineckej skupiny. Obaja tieto obvinenia popierajú a považujú ich za absurdné. Fico hovorí, že za to, že organizujú tlačové konferencie a robia si opozičnú prácu.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa na sociálnej sieti vyjadrila, že pozná Ficovu taktiku.

„Každé trestné stíhanie opozičného politika je pre krajinu citlivým testom demokracie. Keď sa má pred súd postaviť bývalý premiér, platí to dvojnásobne,“ napísala Zuzana Čaputová s tým, že v takomto teste budeme úspešní len tak, ak každý jeden krok prebehne striktne v súlade so zákonom. „Spolu s celou verejnosťou budem preto pozorne sledovať ďalší postup vyšetrovania. Tu nie je miesto na konšpirácie, ani politické divadlo,“ doplnila s dôvetkom, že SR nie je podľa nej totalitným štátom a nik nepíše vopred rozsudky súdov.

„Robert Fico má k dispozícii všetky právne prostriedky na to, aby sa mohol účinne brániť. To, že sa rozhodol brániť politickými útokmi, zodpovedá jeho politickému štýlu. Postavil ho na hľadaní nepriateľov a diskreditácii tých, ktorí mu stoja v ceste,“ povedala s tým, že toto je podľa nej plán Roberta Fica. „Takéhoto ho poznáme a takto chce, aby sme o veciach premýšľali. Jeho hru však odmietam. Je založená na lži a oslabuje dôveru v spravodlivosť,“ uzavrela Čaputová s dôvetkom, že orgány činné v trestnom konaní teraz nesmú dostávať tlaky od politikov. (alb), zdroj FB Zuzana Čaputová, foto FB Zuzana Čaputová.

Similar Posts