Fico: Banky majú rekordné zisky

author
1 minute, 33 seconds Read

Bývalý predseda vlády Robert Fico pripomenul, že kým obrovsky rastú ceny potravín a energií, tak vláda, na rozdiel od Maďarska či Poľska, nerobí nič.

Fico pripomenul, že by boli aj zdroje na to, aby sa to podarilo zrealizovať. Myslí si, že musíme siahnuť na peniaze bankám, ktoré majú rekordné zisky. A nepáči sa mu ani správanie obchodných reťazcov, ktoré zvyšujú ceny aj nad rámec toho, ako im zvyšujú ceny dodávatelia.

„Súčasná pravicová vláda zrušila bankový odvod, ktorý priniesol do štátneho rozpočtu takmer 300 miliónov eur,“ pripomenul Fico s tým, že považuje za nevyhnutné, aby k solidarite k zákazníkom pristúpili aj obchodné reťazce.

V boji proti extrémnemu zdražovaniu potravín vidí recept znižovanie DPH, prípadne úplné zníženie DPH na nulu pri niektorých segmentoch. Fico je znepokojený z toho, ako vláda nekoná. Pravda však je, že vláda navrhla 100 eur na kompenzácie cien energií. Expremiér je presvedčený, že v spoločnosti je veľká chuť povaliť súčasnú vládu Eduarda Hegera. „Ja som presvedčený, že petičná akcia (…) bude extrémne úspešná a v extrémne rýchlom čase vyzbierame 350-tisíc podpisov,“ povedal s dôvetkom, že si váži aj obrátenie Hlas-u-SD, ktorý je už za referendum. „Iné riešenie v tejto situácii neexistuje,“ doplnil Fico na tlačovej konferencii 14. januára. „Táto krajina je normálne v rozklade,“ rozhorčil sa Fico a pripomenul odpočúvanie na poľovníckej chate, kauzy spojené s ministerkou Kolíkovou či právoplatne odsúdený špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. (alb), zdroj TK Smer-SD, foto ilustračná unsplash.com

Toto Fico odkázal poslancovi Krúpovi.

Similar Posts