Ľuboš Blaha prezradil časť svojej taktiky politického boja

author
2 minutes, 21 seconds Read

Poslanec NR SR a podpredseda strany Smer-SD vysvetlil spôsob, akým vo svojich statusoch takticky strápňuje tých, čo majú len plné reči o tom, aký bol socializmus zlý, no konajú rovnako.

 

Blaha vo svojich statusoch neraz píše aj štýlom, ktorým akoby zosmiešňuje boľševizmus či Severnú Kóreu. Takto to vnímal aj jeden z poslucháčov a divákov rozhovoru Blahu s Josefom Skálom, preto v tejto relácii na youtube položil Blahovi otázku, či pre neho pojem boľševizmus je pejoratívny a odsúdenia hodný.

Divák sa pýtal, či Blaha prehodnotí svoj pohľad na Stalina a boľševikov. „Dnes je u neho boľševik nadávka, keď tomu dobre rozumiem.“ 

Blaha poslucháčovi a divákovi vysvetlil, ako tieto poznámky myslieva. Vysvetlil, že často používa pojmy, „ktoré sú typické pre liberálnu kaviareň, pre to, aby som ich strápňoval“. Sú statusy, keď Blaha napríklad napíše pojem ´severokórejská propaganda´. „Nemyslím tým, že by som urážal Severnú Kóreu ako suverénny štát. Chcem tým skôr zdôrazniť, že práve tí liberáli, ktorí tak nenávidia Severnú Kóreu, používajú ten istý druh propagandy a tým sa strápňujú. To isté aj slovo boľševizmus, ktorý má historicky rôzne významy, ja som o tom aj veľa písal. Keď ho použijem, tak ho vnímam tak, ako ho interpretujú práve tie pravicové kruhy a keď im poviete, že sú ako boľševici, tak nie je spôsob, ako ich lepšie uraziť,“ povedal s tým, že používal aj pojmy, kde sa kriticky vyjadroval o bývalom režime, kde za bežných okolností hľadá inšpiráciu a pozitíva, „keďže v sociálnej oblasti tam bolo množstvo pozitív“.

Keď im poviete, že sú ako boľševici, tak nie je spôsob, ako ich lepšie uraziť.

Zdôraznil, že niekedy potrebuje liberálom zdôrazniť, ako sa správajú oni. „Tak použijem práve prímery z tejto doby, hovorím o Urválkovi, hovorím o eštebákoch a podobne, a hovorím to práve preto, lebo to strápňuje tohto oponenta, ktorý práve má plné ústa ako bol zlý socializmus, aká bola zlá normalizácia, akí boli zlí eštebáci, aký bol zlý boľševizmus. A potom mu chrstnete do tváre, že sa správa rovnako, ako to, čo kritizuje,“ doplnil Ľuboš Blaha s tým, že ide o taktiku. Michal Albert, zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=YJ7SkHQYbLw, foto Michal Albert

Kliknite sem a pozrite si aj rozhovor o živote v KĽDR.

Similar Posts