Matovič spomenul anglofónnu hudbu a objasnil význam kvót

author
1 minute, 45 seconds Read

V slovenských rádiách sa hrá čoraz viac anglickej hudby, ide sa v súlade najmä s tým, čo radi počúvajú mladí. Politici si ale uvedomili povinnosť pomáhať aj domácej hudbe.

Minister financií Igor Matovič sa na sociálnej sieti vyjadril o slovenskej hudbe, ale aj o anglofónnej. Ale aj o tom, ako pomáhať domácej. Bývalý premiér povedal, že kvóta 25 % slovenskej hudby bude naďalej.

Bratranec

Najprv spomenul svojho bratranca Jozefa Viskupiča. „Svojho času Jofo Viskupič, vtedy náš poslanec a dnes trnavský župan s Maťom Ďurindom z Tublatanky vybojovali pre slovenských interpretov super vec – povinnosť hrať aspoň 25% slovenskej hudby v rádiách. Síce mnohí brblali, ale výsledok sa ráta – súdy to odobrili, rádiá si zvykli, slovenskí umelci majú viac peňazí … a aj lidičky, prajní našim, chcú viac slovenskej hudby v rádiách,“ napísal Igor Matovič, ktorý je politicky preslávený aj tým, že rád komunikuje na sociálnej sieti. Expremiér je presvedčený, že toto by sa rušiť nemalo a malo by sa to využiť na pomoc našim.

 

Štátne licencie

A líder OĽaNO zdôraznil aj ďalší dôvod, pre ktorý má štát právo na takýto krok. „Rádiá podnikajú na štátnych licenciách, preto ako štát máme úplne legitímne právo od nich žiadať pomoc našim umelcom pred valcom anglofónnej hudby. To nie je nacionalizmus, to je zdravý rozum a ochrana verejného záujmu,“ napísal s tým, že aj preto sa stretol s ministerkou kultúry Natáliou Milanovou. „Poprosil som ju, aby na zrušenie 25% kvóty ministerstvo kultúry zabudlo … aj keď si obaja veľmi dobre uvedomujeme, že je len otázka času, kedy nás bude niekto z Bruselu k zmene tlačiť,“ uzavrel s poďakovaním pre Milanovú a Viskupiča. (alb), zdroj FB Igor Matovič, foto ilustračná z TK OĽaNO

Similar Posts