EXKLUZÍVNE ČESKO-SLOVENSKÁ SUPERSTAR BARBORA PIEŠOVÁ: CHODILI MI AJ POŠTOU VŠELIJAKÉ TEXTY, KNIŽKY S BÁSNIČKAMI

author
1 minute, 59 seconds Read

KĽÚČ OD… sa exkluzívne rozprával s Česko-Slovenskou Superstar Barborou Piešovou. Jednou z tém, ktorá nás zaujímala, je aj možnosť, ako sa textár či básnik môže objaviť v zozname textárov jej albumu. Pýtali sme sa aj na to, ako a či sa snaží špeciálne starať o svoj krásny hlas.

 

Pravdepodobne dostávate aj veľa ponúk na texty, že asi píšu aj rôzni textári. Uvažujete o tom, že budete aj ich texty dávať? Alebo ako vôbec na nich reagujete?

Väčšinou poviem, že nie, že ďakujem. Slušne im poviem, že nie. Keď už mám mať text, tak ten text musí byť od niekoho, koho poznám. Chodili mi aj aj poštou všelijaké texty, knižky s básničkami, ľudia sa fakt snažili dobýjať, dávať mi tie texty, ale ja, jednoducho, pokiaľ toho človeka nepoznám, tak ja neviem od neho ten text zobrať.

Pokiaľ toho človeka nepoznám, tak ja neviem od neho ten text zobrať.

Aha, takže od toho to závisí?

Áno, závisí to od toho, že človeka musím poznať.

To znamená, že vlastne už aj na tomto CD, Som flegmatik, ale optimista, sú nejaké cudzie texty?

Áno. Na cédečku sú tri texty, ktoré som nepísala ja, ak rátam Moja reč, ktorá tiež písala svoju pasáž. A veľmi rada som prijala pomoc, lebo už sa to nedalo za dva a pol mesiaca stále niečo z hlavy dostávať von. Ale nakoniec to vyšlo celkom v pohode a chalani napísali podľa mňa brutálne texty. Takže ja som bola spokojná.

Chalani napísali podľa mňa brutálne texty.

Teraz veľmi potrebujete ten hlas na rozbehnutie sa. Robíte niečo špeciálne pre starostlivosť o ten hlas, nejaké doplnky, alebo echinacea či šalvia…

Jediné, čo som sa teraz naučila cez tieto mrazivé dni piť je ginger-šot, to sú zázvorové šoty. Teraz som si objednala ešte silnejšie a tie fakt človeka prepália. Ja poviem pravdu, že v takomto období bývam vždy chorá a teraz sa vôbec sa necítim, akurát furt spím, lebo som unavená.

Michal Albert, foto Niena Rose

Similar Posts