Komunisti budú protestovať proti neoliberálnej vláde a proti systému kapitalizmu aj na čapicovom proteste v R. Sobote

author
2 minutes, 46 seconds Read

Predseda Komunistickej strany Slovenska (KSS) Jozef Hrdlička na sociálnej sieti vyzval podporovateľov KSS, aby sa pridali k tzv. čapicovému protestu, ktorý organizuje Smer.

Ten sa uskutoční 17. októbra 2021 od 13.30 hod. „Ide o jeden z ďalších protestov proti vláde a za nové referendum o predčasných voľbách. Komunistická strana Slovenska sa k tejto aktivite pripája a vyzýva svojich členov a sympatizantov k aktívnej podpore protestu svojou účasťou,“ napísal na sociálnej sieti Jozef Hrdlička s tým, že dôvod pridania sa je v potrebe podporiť boj proti nespravodlivému systému, ktorý navyše reprezentuje súčasná vláda reprezentujúca neoliberalizmus. „Komunisti sa pripájajú nie preto, aby podporili sociálnych demokratov, ktorí sa rovnako ako všetky ostatné politické strany po novembri 1989 podieľali a podieľajú na presadzovaní moci oligarchov na úkor práv a životnej úrovne bežných ľudí, ale preto, aby vyjadrili a podporili odpor proti nekompetentnej, protiľudovej a vlastizradnej vláde, proti porušovaniu ústavných princípov a ľudských práv a proti kapitalistickému systému,“ doplnil predseda KSS, s podčiarknutím, že samotný kapitalizmus spôsobil nezamestnanosť či mizerné platy.

Aby vyjadrili a podporili odpor proti nekompetentnej, protiľudovej a vlastizradnej vláde, proti porušovaniu ústavných princípov a ľudských práv a proti kapitalistickému systému.

Ale aj podmienky života každodenne na nižšej úrovni s čarovným slovným spojením „uťahovanie opaskov“, ale aj upadajúcho zdravotníckeho systému. „My  komunisti aj pri tejto príležitosti zdôrazňujeme, že súčasná vládna koalícia na Slovensku už mnohokrát dokázala, že je nekompetentná riadiť našu spoločnosť, že arogantným spôsobom porušuje ústavu a práva bežných ľudí. Svojimi reformami v oblasti dôchodkovej politiky, zdravotníctva, školstva či pripravovanou daňovou reformou spúšťa totálnu demontáž už značne oslabeného sociálneho a právneho charakteru štátu a rovnako tak zvyšuje zadĺženosť štátu a každého z nás,“ napísal s dôvetkom, že OĽaNO i ďalšie strany vládnej koalície už nezbožňujú ani tí, čo im dali hlas. „Nie sme naivní, vieme že ani predčasné parlamentné voľby na Slovensku v súčasnom období nedávajú šancu skutočným systémovým zmenám, no sú šancou na odstránenie agresívnych neoliberálov a poskokov Bruselu a Washingtonu,“ doplnil rodák zo Žiliny s tým, že toto nebude jediný protest.

Vieme že ani predčasné parlamentné voľby na Slovensku v súčasnom období nedávajú šancu skutočným systémovým zmenám.

„Komunistická strana Slovenka zároveň avizuje, že 17. novembra 2021 organizuje v Bratislave na Kamennom námestí demonštráciu nielen proti súčasnej vláde, ale aj proti ponovembrovému vývoju, proti kapitalistickému vykorisťovateľskému systému. Vyjadrujeme presvedčenie, že v Bratislave mohutne zaznie hlas slovenských ľavicových a vlasteneckých síl, kde všetkých pozývame,“ uzavrel líder Komunistickej strany Slovenska (KSS).

Michal Albert, zdroj FB Jozef Hrdlička, foto ilustračná Michal Albert

Similar Posts