JOZEF HRDLIČKA O OČKOVANÍ PROTI COVID-19

author
2 minutes, 51 seconds Read

Predseda Komunistickej strany Slovenska (KSS) Jozef Hrdlička sa vyjadril k očkovaniu. Bude sa on osobne očkovať proti ochoreniu COVID-19? Na tieto otázky odpovedal v relácii Za rohom na Slobodnom vysielači.

Tému začal tým, že chápe úlohu očkovania v spoločnosti. „Ani ja, ani my ako komunisti, komunistická strana, nie sme v tomto tupci. A veľmi otvorene uznávame prínos očkovania v rozvoji ľudskej spoločnosti, ľudského zdravia, ako takého,“ povedal s tým, že argumentácia pochádza aj z minulosti, keď boli zavedené viaceré povinné vakcinácie.

Otázniky
Uznal, že v spoločnosti sa mnohé musia realizovať. „Na druhej strane musím povedať, že všetky tie vakcíny, aj tie povinné, ktoré doposiaľ prebiehajú, alebo ktorými je tá populácia vakcínovaná, tak prešli nejakým tým riadnym procesom výskumu, testovania, klinického testovania, ktoré, ako vo všeobecnosti vieme, trvá osem, desať a dvanásť rokov,“ doplnil s tým, že dnešné vakcíny proti koronavírusu vyvolávajú množstvo otázok.

Slobodné rozhodnutie
Šéf komunistov zdôraznil, že v tejto oblasti nesmie absentovať sloboda. „Keďže sú tu nejaké vakcíny, sme za to, aby každý občan mal právo sa slobodne rozhodnúť. Či sa chce dať, zaočkovať, alebo sa nechce dať zaočkovať,“ doplnil s dôvetkom, že toto je jeden rozmer, ktorí komunisti takto vnímajú. A nútenie k očkovaniu nepovažuje za správne. „A to nútiť ani priamo a ani nepriamo,“ doplnil bývalý poslanec NR SR.

Zvrátené a choré
Rodák zo Žiliny podotkol, že tu prebieha klamlivá kampaň a vyvolávanie strachu. „Strašenie starých ľudí, strašenie detí, že ani údajne oni sa bez očkovania nevyhnú koronavírusu, toto považujeme za absolútne scestné, zvrátené a choré,“ dodal s tým, že podčiarkol, aby sa každý mal právo rozhodnúť slobodne a sám. „Vždy sme hovorili, že ak sa rozhodne, že chce sa dať zaočkovať ten občan, nech má právo, nech má možnosť voľby vakcín,“ dodal absolvent Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a Technickej univerzity vo Zvolene s tým, že preto žiadali aj o možnosť očkovania ruskou vakcínou Sputnik V.

Strašenie starých ľudí, strašenie detí, že ani údajne oni sa bez očkovania nevyhnú koronavírusu, toto považujeme za absolútne scestné, zvrátené a choré.

Dá sa očkovať?
Hrdlička sa vyjadril, aký má on osobný postoj, ktorý je plný výhrad. Výhrady má najmä voči západným vakcínam. „V tom princípe, v akom fungujú. A poviem veľmi otvorene, že ja osobne sa očkovaniu budem vyhýbať, pokiaľ sa to len bude dať,“ zdôraznil.

Nazdáva sa, že aj samotné dianie okolo mediálnej prezentácie ukazuje, že ide o veľký biznis pre farmaceutický priemysel. „A povedzme si veľmi otvorene, aj biznis pre médiá, ktoré vytvárajú neskutočnú kampaň v prospech očkovania,“ uzavrel predseda KSS v relácii Za rohom. Michal Albert, foto Peter Nišponský, zdroj Za rohom 11 SV, https://hearthis.at/slobodnyvysielac/za-rohom-11-2021-08-15/ 

Archív všetkých relácií nájdete tu:

Similar Posts