PULEN BY SI Z TOKIA VZAL BONSAJ: SAMURAJSKÝ MEČ, ANI NUNČAKY BY MI ASI NEPREŠLI NA LETISKU

author
2 minutes, 12 seconds Read
Ako vníma najnižšiu účasť slovenských športovcov v histórii a od ktorých Sloveniek a Slovákov očakáva medailu? Aj o tom sme sa rozprávali s bývalým futbalovým brankárom Košíc, Prešova, Jelšavy či Karvinej GEJZOM PULENOM.
Odštartovali olympijské hry v Tokiu. Na čo z nich sa najviac tešíte?
Olympiáda je jedna z najúžasnejších športových podujatí na svete. Má svoje čaro, bohatú históriu od starovekých hier v gréckej Olympii az po dnešné moderné veľkolepé Olympijské hry. Teším sa na tú samotnú atmosféru okolo Olympiády, aj keď to bude zrejme bez divákov, na kvalitne výkony, výhry, ktoré sa zapíšu do histórie.
Ktoré športy budete sledovať a na výkony ktorých športovcov sa zameriate?
Určite si pozriem vystúpenia našich športovcov, ale práve Olympiáda je pre mňa príležitosť si pozrieť aj netradičné športy, ktoré bežne nesledujem. Zaujímavé budú aj novinky na Olympiáde, ako basketbal 3×3, alebo športové lezenie. Inak si určite nenechám ujsť športy ako basketbal, zápasenie, futbal, hádzanú, atletiku, plávanie či judo.
Zaujímavé budú aj novinky na Olympiáde, ako basketbal 3×3, alebo športové lezenie.
Slovensko bude mať najnižšie zastúpenie v našej histórii. Ako vnímate tento fakt?
Vnímam to ako fakt. Nominovaných 39 športovcov nie je veľa, je to aj obraz toho, kam smeruje náš šport. Bolo by to na dlhšiu debatu.
Od ktorých našich športovcov očakávate medailu?
Z atlétov je tam Matej Tóth a snáď to vyjde aj Volkovi a Emme Zapletalovej podľa ich predstáv. Ďalej tam máme strelcov, ktorí určite niečo vystrieľajú, vodákov, ktorí pravidelne nosia medaile a dalších športovcov, ktorí môžu pozitívne prekvapit.
Ďalej tam máme strelcov, ktorí určite niečo vystrieľajú, vodákov, ktorí pravidelne nosia medaile.
Ak by bola klasická situácia a mohlo sa cestovať, išli by ste do Tokia? A aký suvenír by ste si z krajiny gejší, samurajov či nindžov priniesli?
Určite lákavá predstava vidieť naživo Olympijské hry, a to ešte v krajine ako je Japonsko, ale bolo by to na dlhé rozhodovanie.
Samurajský meč, ani nunčaky by mi asi neprešli na letisku, tak snáď klasiku ako magnetku na chladničku. Čo by má určite potešilo, tak kvalitný bonsaj.

Michal Albert, foto ilustračná unsplash.com

Similar Posts