DO BUDÚCNA SA TREBA ZAMYSLIEŤ NAD LEPŠOU PODPOROU, HOVORÍ RICHARD SULÍK NA MARGO NAJMENŠEJ ÚČASTI SLOVENSKÝCH ŠPORTOVCOV NA OH

author
2 minutes, 11 seconds Read

O blížiacich sa olympijských hrách, ktoré sa uskutočnia v Tokiu, sme sa rozprávali s podpredsedom vlády a ministrom hospodárstva. Richard Sulík verí, že Slovensko môže získať cenné kovy v rýchlostnej kanoistike a vodnom slalome.

 

Štartujú olympijské hry v Tokiu. Na čo z nich sa najviac tešíte?

Najviac sa teším z toho, že sa olympijské hry vôbec môžu konať a že sa športovci môžu stretnúť. Konajú sa o rok neskôr, ako boli naplánované a to pre športovcov nie je jednoduchá situácia. Verím, že japonská precíznosť to vynahradí a všetko dopadne dobre.
Verím, že japonská precíznosť to vynahradí.
Ktoré športy budete sledovať a na výkony ktorých športovcov sa zameriate?
Samozrejme ma najviac zaujíma slovenské zastúpenie. Priznám sa, že napríklad takú rýchlostnú kanoistiku či vodný slalom počas roka nestíham sledovať, ale na olympiáde si ich odsledujem a veľmi im držím palce.

Už je jasné, že OH budú bez divákov, takže OH budú iné. Na koľko to ovplyvní športové výkony? Na koľko to závisí od konkrétneho športu?

Ovplyvní, a veľmi. Diváci výkony športovcov ovplyvňujú, ale ako som povedal, som rád, že sa olympiáda vôbec koná.
Som rád, že sa olympiáda vôbec koná.

Slovensko bude mať najnižšie zastúpenie v našej histórii. Ako vnímate tento fakt?

Všimol som si to, je to škoda. Myslím, že do budúcna sa treba zamyslieť nad lepšou podporou. O to viac budem našim držať palce a veriť, že aj táto najmenšia výprava sa vráti s medailou.

Od ktorých našich športovcov očakávate medailu?

Veľkú šancu majú podľa mňa rýchlostní kanoisti a vodní slalomári. Verím v úspech Mateja Tótha v rozlúčkovej disciplíne 50km chôdze a uvidíme, v akej forme bude Peter Sagan po odstúpení z Tour de France.
Veľkú šancu majú podľa mňa rýchlostní kanoisti a vodní slalomári.

Ak by bola klasická situácia a mohlo sa cestovať, išli by ste do Tokia? A aký suvenír by ste si z krajiny gejší, samurajov či nindžov priniesli?

Tokio som už navštívil a rád sa tam kedykoľvek vrátim, je to úchvatné mesto.

Michal Albert, foto screenshot ilustračné FB Richard Sulík, unsplash.com

Similar Posts