JAROSLAV NAĎ SA VEĽMI TEŠÍ Z TEJTO MOŽNOSTI. INÝ MINISTER OZNÁMIL TENTO DRSNÝ KROK NA POŠTÁCH

author
1 minute, 23 seconds Read

Minister obrany Jaroslav Naď sa na sociálnej sieti potešil z podľa neho dôležitého rozhodnutia. Vláde predstavil návrh, ako vyriešil otázku „ochrany vzdušného priestoru Slovenskej republiky“, čo sa už neriešilo podľa neho 10 rokov. „A som rád, že sa rozhodli tak, ako to odporúčala aj nezávislá komisia odborníkov,“ vysvetil Naď s tým, že „o obstaraní 17 kusov 3D rádiolokátorov tak budeme rokovať s vládou Izraela“.

Nazdáva sa, že ide o „najvýhodnejšiu komplexnú ponuku za obstarávaciu cenu 148 200 000 eur s DPH, ktorá v plnom rozsahu vyhovuje technickým a operačným požiadavkám Ozbrojených síl SR“. Dodal, že nové zariadenia budú náhradou za 24 už zastaraných radarov. Naď sa teší aj z toho, že izraelská ponuka je lacnejšia a vyhovujúcejšia a najvhodnejšia.

…najvýhodnejšiu komplexnú ponuku za obstarávaciu cenu 148 200 000 eur s DPH.

Naď tvrdí, že výhodou je aj „rozdiel 5 mil. eur, pričom ďalším významným rozdielom je aj úspora 32 mil. eur v rámci nákladov na životný cyklus radarov“. A šéf rezortu obrany sa teší az z toho, že sa preinvestuje „až do 35 % sumy, teda približne 50 miliónov eur, na Slovensku“. Naď je presvedčený, že je to výhodné pre domácu zamestnanosť.

Pritom v ten istý deň minister dopravy Andrej Doležal informoval o prepustení 756 ľudí zo Slovenských pôšt, čo zrejme v prospech zamestnanosti nebude. Navyše v čase krízy. (alb), zdroj a foto Facebook Jaroslava Naďa.

Similar Posts