ORGANIZÁCIA PROTI KUBÁNSKEMU EMBARGU PRIPOMÍNA NESCHOPNOSŤ KAPITALIZMU VYRIEŠIŤ COVID-19

author
1 minute, 15 seconds Read

Argentínske komunistické noviny Nuestra Propuesta informujú o aktivite miestnej skupiny, ktorá sa snaží o solidaritu s Kubou. (MASCuba).

Hnutie vyzvalo vládu USA, aby zastavila blokádu ostrova slobody. Doslovne žiadajú, aby americká vláda „úplne a definitívne zrušila trestné blokádu, ktorú proti Kube držia už 60 rokov“.

Obvinili tiež USA, že podporujú pravicovú politiku na tomto ostrove Che Guevaru či Fidela Castra, ktorí v kubánskej revolúcii zachránili Kubu od nekontrolovaného kapitalizmu tvoriaceho chudobu a nerovnosť medzi obyvateľstvom. Práve revolúciou sa to zmenilo, že čo sa americká strana pomstieva dlhoročným embargom, ktorým Kube škoda.

Ako dodáva komunistické periodikum Argentíny, MasCuba je vďačné „Kubánskej revolúcii za jej internacionalistický a solidárny príklad; príklad dôstojnosti a humanizmu, ktoré nasadzuje vo všetkých svojich misiách vo svete a zapája sa do boja proti negramotnosti a za zdravie. Zvlášť lekárskej brigáde Henryho Reevea, za ktorú žiadame o Nobelovu cenu za mier „.

MasCuba tiež prízvukuje, že neschopnosť kapitalizmus zvládať neľahké situácie sa ukazuje aj dnes počas pandémie koronavírusu. „V tejto výnimočnej dobe, keď ľudstvo žije, keď pandémia odhalila neschopnosť kapitalizmu priaznivo reagovať na dôstojný a zdravý život národov, je nevyhnutná solidarita a medzinárodná spolupráca na prekonanie tohto smutného a bolestivého historického okamihu“.

(alb), zdroj: http://www.nuestrapropuesta.org.ar/world/22-latinoamerica-y-caribe/2665-mascuba-contra-el-bloqueo-a-cuba

Similar Posts