KRAJNIAK O ZVLÁŠTNOM JAVE NAPÍSAL TAKMER TISÍC SLOV, KTORÉ MNOHYCH POTEŠIA, NO MNOHÝCH AJ POBÚRIA

author
2 minutes, 39 seconds Read

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny sa netají tým, že patrí k veriacim ľuďom. Dokonca sa považuje za posledného križiaka. V čase pandémie zväčša stojí pri premiérovi Matovičovi. No teraz prekvapil dlhým statusom na sociálnej sieti. Status mal 956 slov. A týkali sa viery, nádeje, modlitby. Dokonca vyzval na celospoločenské uvažovanie, či otvoriť kostoly.

Propagátor vitamínu D ako prevencie pred Covidom začal status pragmaticky. „Už od novembra 2020 plošne preplácame vitamín D3, začali sme o mesiac skôr ako v Británii a ukazuje sa, že to pomáha, aby priebehy ochorení boli miernejšie,“ napísal s tým, že pravidelne aj testujú. „Zabezpečili sme 200 kyslíkových generátorov, ktoré pomáhajú chorým, aby nemuseli byť hospitalizovaní, čím pomáhame aj nemocniciam. Bezplatne distribuujeme ochranné pomôcky,“ doplnil s tým, že si všimli aj jeden zvláštny jav. „Čoraz častejšie nás klienti a aj zamestnanci zariadení žiadajú o duchovnú službu. Pretože na vlastnej aj sprostredkovanej skúsenosti vidia, že modlitba ľuďom pomáha,“ napísal člen strany SME RODINA s tým, že samozrejme očakáva, že sa začne aj vlna kritiky.

Čoraz častejšie nás klienti a aj zamestnanci zariadení žiadajú o duchovnú službu. Pretože na vlastnej aj sprostredkovanej skúsenosti vidia, že modlitba ľuďom pomáha.

Vie, že mnohí sa budú pýtať, prečo kostoly áno, ale kiná nie? „Nielen preto, že účasť na bohoslužbách je ako súčasť náboženskej slobody chránená ústavou a návšteva kina nie. Nielen preto, že záhradkárske potreby sme otvorili, lebo ide jar,“ argumentuje s tým, že dodáva aj ďalší rozdiel. „Účasťou na bohoslužbách umožníme veľkej skupine ľudí na Slovensku, aby sa modlili a prosili Boha prostredníctvom liturgie nielen za seba samých, ale za všetkých ľudí na Slovensku,“ doplnil s tým, že tieto úkony nie sú koníčkom, ale sú potrebné. No Krajniak nechce, aby sa prestalo rešpektovať nariadenia. „Nevyzývam na vzburu. Rešpektujem, že súčasné vyhlášky ÚVZ konanie verejných bohoslužieb zakazujú,“ doplnil s tým, že chce len vyvolať diskusiu na túto tému. „Minimálne na diskusiu o tom, za akých podmienok povoliť ľuďom individuálne pristupovať k Svätému prijímaniu a spovedi. Tak ako to bolo počas prvej vlny pandémie,“ doplnil Krajniak.

Nevyzývam na vzburu.

Predseda vlády Igor Matovič sa už vyjadril k danému statusu. Myslí si, že nie je žiadny problém, ak jednotliví politici, aj členovia vlády, píšu svoje názory na facebook, ale Matovič otvorenie kostolov neodporúča. Mnohí by sa mohli pýtať, vzhľadom na náročnú úlohu ministra, a teda fakt, že je za ňu kráľovsky zaplatený a plat dostáva z našich daní, kde našiel toľko času na napísanie takého dlhého statusu. (alb), zdroj a foto FB Milana Krajniaka.

Similar Posts