FICO O ŽIVOTNOM PROSTREDÍ: JE TO SEXI TÉMA, KTORÁ ZAUJÍMA AJ MNOHO MLADÝCH ĽUDÍ

author
2 minutes, 20 seconds Read

Bývalý premiér Robert Fico bol 18. 7. 2020 snemom opätovne potvrdený v pozícii predsedu strany Smer- Sociálna demokracia (SD). Delegáti zvolili aj piatich podpredsedov. Šiesty podpredseda pre sociálnu oblasť má byť zvolený na nasledujúcom riadnom sneme.

Fico zablahoželal novým podpredsedom a novému generálnemu manažérovi. Pripomenul, že nedávno urobil rozhodnutie, ktoré Smer-SD mali uchrániť od roztrieštenia. Žiadal len to, aby bol po vzore nemeckej SPD na čele nadácie. Tá mala strážiť programové priority strany, chrániť a zveľaďovať aj jej majetok. Podľa Fica však Peter Pellegrini ponuku neprijal a odišiel aj s ďalšou skupinou poslancov, čo znamenalo nevyhnutnosť zvoliť nové vedenie.

Fico začal reštart strany tromi slovenskými porekadlami, ktorými zaobalil politické momenty, ktoré chcel predstaviť. „Prvá pravda, ktorou sme sa riadili, že Slovensko slzám neverí. Zbytočne tu budeme nariekať, nemá to žiaden význam,“ povedal s tým, že Smer-SD sa chce pozerať dopredu a byť jasnou alternatívou voči vláde.
Smer-SD má podpredsedov Juraja Blanára, Ladislava Kamenického, Ľuboša Blahu, Richarda Takáča a Erika Kaliňáka. Podľa Fica každý kandidát na podpredsedu získal od 90 do 100 hlasov delegátov. Blanár sa bude venovať všetkým otázkam regionálneho rozvoja, Kamenický bude podpredsedom pre hospodárske a finančné otázky. „Po mojej ľavej ruke stojí mladý podpredseda Smer-SD, v septembri bude mať 29 rokov,“ povedal Fico o synovcovi exministra vnútra Roberta Kaliňáka Erikovi. Niekdajší premiér potvrdil, že Kaliňákovou doménou bude „práca predovšetkým vo vzťahu k mladým ľuďom“. Podľa Fica sú už niektoré metódy na získavanie mladých osvedčené. Staronový predseda chce, aby Erik Kaliňák priniesol nový elán do sociálnych sietí, čo „patrí to k výbave modernej politickej strany“. Richard Takáč z Prievidze, ktorý sa do povedomia dostal repovým predvolebným songom, bude mať pod dohľadom poľnohospodárstvo a životné prostredie. Fico prízvukuje, že životné prostredie je dôležitá oblasť a nechcú ju podceniť. „Je to sexi téma, ktorá zaujíma aj mnoho mladých ľudí,“ dodal Fico s tým, že ďalším podpredsedom bude Ľuboš Blaha. Ten sa preslávil množstvom statusov na sociálnych sieťach, z ktorých boli poskladané aj dve knihy. Fico ho považuje za výborného politológa a filozofa. Blaha bude v strane zodpovedať za otázky týkajúce sa kvality vzdelávania.
Známy je aj nový generálny manažér strany. Stal sa ním Marián Saloň. (alb), foto ilustračná: zásah Varšavského nindžu proti odpadkom na zemi.

Similar Posts