PRVÁ DÁMA POĽSKA POVEDALA NOVINÁROM TVRDÉ SLOVÁ: VEĽA HOVORÍTE O TOLERANCII, ALE NEUMOŽŇUJETE MI MOJU VLASTNÚ VOĽBU

author
1 minute, 58 seconds Read

Manželka staro-nového poľského prezidenta Dudu Agata Kornhauser-Duda hneď po víťaznom príhovore prezidenta a príhovore svojej dcéry Kingy vyjadrila gratulácie prezidentovi a manželovi. Zdôraznila, že to bolo zaujímavé obdobie, aj keď nie vždy ľahké. Narážala najmä na prácu mnohých novinárov. No prezident pri nej napriek ťažkým časom stál a zahŕňal ju láskou. „My ho budeme šanovať,“ povedala na adresu prezidenta s tým, že najdôležitejšia je práve úcta k človeku.

Prvú dámu médiá počas piatich rokov vyzývali, aby sa vyjadrovala na rôzne otázky, prípadne ju žiadali o rozhovor. No ona odmietala s tým, že nie ona je tým politikom, politikom je jej manžel. Vo volebný večer, keď Andrzej Duda obhájil post hlavy štátu rekordným počtom viac ako 10 miliónov hlasov, sa Kornhauser-Duda vyjadrila aj smerom k zástupcom masmédií. „Mám apel, keďže je tu veľa médií. Drahé médiá, drahí novinári, písali ste a hovorili ste, že nehovorím. Ale zabudli ste dodať, že nehovorím do médií. Lebo ja som za päť rokov hovorila s Poliakmi, našimi rodákmi,“ zdôraznila s tým, že požaduje zo strany žurnalistov úctu. „Veľa hovoríte o tolerancii, ale neumožňujete mi moju vlastnú voľbu. Ak som nechcela robiť rozhovory, bola to moja vlastná voľba,“ dodala Dudova manželka s tým, že jej prekážali manipulácie a klamstvá zo strany médií.

Ak som nechcela robiť rozhovory, bola to moja vlastná voľba.

Pripomenula im aj tvrdenie mnohých novinárov, že verejne činná osoba musí počítať aj so zvýšeným záujmom zo strany médií a zmieriť sa s mediálnym tlakom. „Nedávam súhlas na to, že sa s tým musíme zmieriť,“ dodala Kornhauser-Duda hlavne s dôrazom na klamstvá a manipulácie, ktoré sa jej nepáčia. Vo verejnoprávnej TVP počas povolených rozhovorov sa zastali prvej dámy s tým, že ona naozaj nie je političkou a má právo nevyjadrovať sa do médií. (alb), zdroj: vysielanie TVP online, foto ilustračné Engin Akyurt / unsplash.com

Similar Posts