KINGA DUDA, DCÉRA POĽSKÉHO PREZIDENTA: NIKTO SI NEZASLÚŽI, ABY BOL OBJEKTOM NENÁVISTI

author
1 minute, 34 seconds Read

Tesne po oznámení exit poolov po zatvorení volebných miestností v Poľsku sa ukázalo, že pravdepodobným víťazom bude doterajší prezident Andrzej Duda. Jeho 25-ročná dcéra Kinga bola vedľa prezidenta a hneď po prejave svojho otca sa k mikrofónu postavila práve ona. Vyzvala najmä na to, aby sa poľská spoločnosť zjednotila, aby nezostali vykopané pomyselné vojnové sekery.

Kinga si uvedomuje, že toto ešte nie sú oficiálne výsledky a všetko sa teoreticky môže zmeniť. „Samozrejme, musíme počkať na oficiálne výsledky volieb,“ povedala s tým, že svojho otca považuje za perfektného človeka, ktorý sa veľmi stará o svoju rodinu a svoj národ. „Viem, že otec bude dobre robiť svoje úlohy. Lebo miluje ľudí a miluje svoju krajinu,“ dodala dcéra prezidenta.

Chcem apelovať do nás, aby sme sa nikto nebáli vyjsť z domu.

Kampaň pred prezidentskými voľbami v Poľsku bola veľmi tvrdá, jej súčasťou boli aj pomyselné ´podpásovky´, ale aj fake news, na základe ktorých mali byť občania nepriamo vyzvaní k inej voľbe. Napriek tomu dcéra hlavy štátu vyzýva, aby sa ľudia upokojili, a podobne, ako Duda, nepriamo naznačila, aby si ľudia navzájom odpustili. Kinga všetky Poľky a Poliakov vyzvala a poprosila, aby neútočili jeden na druhého. Dodala, že úctu musíme mať ku všetkým ľuďom, bez žiadnych výnimiek. „Chcem apelovať do nás, aby sme sa nikto nebáli vyjsť z domu,“ povedala s tým, že by sa nechcela pozerať na nenávisť medzi Poliakmi z politických dôvodov. „Všetci sme rovní, nikto si nezaslúži, aby bol objektom nenávisti,“ uzavrela Kinga Duda vo svojom prejave. (alb), zdroj a foto: TVP.

Similar Posts